Annons

Detta händer i kroppen om du lägger en isbit på exakt denna punkt

Annons

Upplever du huvudvärk eller migrän så smärtsam att du önskar att det omdelbart skulle gå iväg? Nu kan du med en enkel isbit bota dig själv precis som magi!

Det kallas för "isbitstricket" – och sägs kunna eliminera trötthet och en rad vanliga sjukdomstillstånd på bara några dagar. Läs om den kinesiska akupressurmetoden som vem som helst kan utföra.

Denna punkt på din nacke kallas Feng Fu i kinesisk medicin och är en tryckpunkt som släpper ut endorfiner när något kallt berör det. I gropen placerar man en isbit, som med fördel kan bindas fast med hjälp av ett bandage eller en scarf. I 20 minuter ska den vara kvar på stället – och lättast är om man ligger på mage medan behandlingen verkar.

Enligt en artikel på sajten Littethings känner man redan efter 40 sekunder hur värme och ett lyckorus sprider sig i kroppen, tack vare att endorfiner frigörs i blodet.

Många har hävdat att de fått en mycket bättre sömn bara genom att använda denna teknik i 20 minuter om dagen, varje morgon och kväll. Enligt teorin bakom metoden beror detta på att "feng fu-punkten" återställer den naturliga balansen i kroppen.


Nästa gång du känner huvudvärk, prova det här och se om det fungerar för dig! 

Annons