Annons

Dottern visar vad Alzheimers gjorde med hennes mamma på 2 år: Sista stickningen kommer krossa ditt hjärta

Annons

Det finns idag ca 100.000 Alzheimersjuka i Sverige. Alzheimers sjukdom står för ca 60 procent av samtliga fall av demens i Sverige. Sjukdomen gör att hjärnvävnad gradvis förstörs då nervceller börjar förtvina och dö i onormal omfattning.

Det kan det vara svårt att föreställa sig konkreta exempel på hur det kan förändra en person. En 34-årig Reddit-användare från Camden, New Jersey, lade därför upp ett foto som illustrerar sin egen mammas kamp med Alzheimers, och det är hjärtskärande att se.

Med hjälp av 14 olika grytunderlägg gjorda under de två år som följer efter hennes diagnos visar kvinnan den långsamma utvecklingen av hennes mammas skick - och hennes blekande förmåga att fullfölja den färdighet hon en gång älskade.

”Hon gjorde hela kvadrater ett tag, sen bara cirklarna innan hon bara bar runt på sina nålar och garnet i sin väska”, skriver dottern i ett inlägg till bilden på Reddit.

”Det har nu gått några år sen hon kunde prata och flera år sedan hon kunde identifiera vem jag är”, fortsätter dottern i ett känslosamt inlägg.

Andra användare på Reddit har skrivit stöttande meddelanden till dottern, och enligt hennes svar på deras kommenterar är hennes mamma nu 66 år, och har levt med sjukdomen i 12 år.

Vårdguiden skriver att om du känner dig förvirrad, får svårt att tänka eller har minnesstörningar under mer mer än en månad, då bör du kontakta en vårdcentral. Du kan alltid ringa och få sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.

"Utvecklingen av Alzheimers visat genom min mammas virkning"

Dela gärna detta vidare för att sprida kunskapen om denna hemska sjukdom, och för att visa stöd ❤️

Annons