Annons

Forskning: Därför är mer sex alla pollenallergikers lösning närmaste månaderna

Annons

Pollenallergi kommer årligen som ett brev på posten och 2019 års säsong är inget undantag. Flera medier har rapporterat att det kan bli en riktigt tung säsong, den värsta sedan man började mäta pollen för 45 år sedan. Värst uppges det bli för björk- och alallergiker.

Men en studie visar att sex kan minska symptomen för pollenallergiker.

Sex bidrar till att blodkärlen drar ihop sig

Det är i en studie från Tabiz Medical University som forskare har kommit fram till att sex kan minska symptomen för pollenallergiker, enligt brittiska Heart. Så om du vill nysa mindre den närmaste tiden – hitta en partner och dyk in mellan lakanen!

Enligt studien, som bland annat även Daily Star och The Mirror rapporterat om, så bidrar sex till att blodkärlen i vår näsa drar ihop sig. Detta resulterar alltså i att vägarna i näsan blir mer öppna och mindre rinniga.

De är dock noggranna med att poängtera att denna lösning inte bör byta ut någonting annat. Att hoppa in i sänghalmen och gasa på för fulla muggar kommer inte ersätta de traditionella lösningarna som finns. Sex ska dock kunna vara ett bra komplement.

Viss fördel för män

Max Wiseberg, expert på luftburna allergiker, säger till sajten Heart:

– Pollennivåerna lär öka inom kort. Det är sant att det finns forskning som visar på att sex kan hjälpa till mot symtomen, så det kan absolut vara något att tänka på – även om det kan bli komplicerat rent plats- och tidsmässigt. Det finns troligen dock inget mer trivsamt sätt att hantera sin pollenallergi på.

Det finns, tyvärr, en liten hake – speciellt för kvinnor. Jo – eftersom den symptom dämpande fördelen som sex bidrar till är kopplad till utlösning. Det innebär att män har en större chans att uppleva en positiv effekt på sin allergi än kvinnor, enligt studien.

Snåla inte nu, gör en hjälteinsats och DELA vidare den här viktiga informationen till alla dina allergiska vänner! Det kommer garanterat att uppskattas!

Annons