Annons

Studien visar: Att vara i ett förhållande gör dig fet

Annons

Att vara singel är bra eftersom nya studier avslöjade att:

Förhållandekilon är en grej.

Denna studie genomfördes vid University of Queensland i Australien, där forskare analyserade 10 år av data från över 15.000 personer, och fann att par i lyckliga relationer vägde i genomsnitt 5,8 kg mer än enstaka folk, och hade en genomsnittlig viktökning av 1,8 kg per år, skriver Independent.co.uk

När du har dejtat någon ett tag har du inte ett drivkraft att gå till gymmet längre eftersom du redan har någon som ska sova med dig och beställa hem pizza och dricka två flaskor vin tillsammans medan du tittar på Netflix låter bättre än att gå ut och vara aktiv... och innan du vet det, boom! Fem extra kilo.

Det är ingen skam i det. Du hittar kärlek, men förlorar samtidigt all motivation för att hålla dig i form.

Studien fann också att jämfört med singlar tenderar människor i relationer att ha hälsosamma vanor överlag och röka mindre, äta mindre snabbmat och konsumera mer frukt och grönsaker. Men oavsett, de flesta par går upp i vikt under förhållandet och är mer benägna att vara överviktiga.

Om du behöver mer bevis för att skylla på dad bod (pappakropp) på din fru eller flickvän följde en annan studie från Southern Methodist University i Dallas nästan 200 nygifta i fyra år och kom till samma slutsats.

"Tillfredsställelse är positivt förknippad med viktökning", säger huvudforskaren Andrea Meltzer. "Makar som är mer nöjda tenderar att gå upp mer vikt, och makar som är mindre nöjda tenderar att gå upp mindre."

Med andra ord, ju gladare du är med din partner, desto större blir du.

Så, om du är i ett förhållande och du lägger på dig kilon, var inte ledsen. Det betyder bara att du är nöjd med din speciella dam, och det är bara glada kilon, vilket är en vacker sak.

Dela gärna vidare detta!

Annons