Annons

Forskning: ''Därför blir kvinnor lyckligare med fula män''

Annons

Vi lever redan i en mycket självmedveten värld, och det sista du någonsin vill bli kallad är "ful".


Men om du råkar vara en man som inte har blivit välsignad med bra utseende är goda nyheter på väg.

Forskning vid Florida State University och Southern Methodist University i Texas har funnit att relationer är mer benägna att lyckas om kvinnan är mer attraktiv än mannen, skriver Independet.

Studien tittade på 113 heterosexuella nygifta par i Dallas i USA, som alla hade varit gifta mindre än fyra månader och samtliga är i 25-årsåldern.

Därifrån ställdes de till en rad frågor som fokuserade på saker som kost och kroppsform.

Alla deltagare fotograferades också av forskarna och rankades på en skala från 1 till 10 på deras attraktivitet.

Resultaten visade att männen som ansågs vara mindre attraktiva än sina fru ansträngde sig ofta mer för att tillfredsställa sin partner, vilket resulterade i en lyckligare kvinna.

Detta kan sträcka sig från saker som att köpa massa gåvor, göra mer hushållsarbeten, förbättra sitt utseende och försöka bli bättre i sängkammaren.

Ju snyggare man – desto mer olycklig

I en av undersökningarna där mannen bedömdes var den mest attraktiva i förhållandet ansåg forskare att det hade negativa effekter i relationen.

Kvinnorna i dessa relationer kände mer press att träna och äta nyttigt och göra saker för att hålla sin man nöjd. Det kunde då leda till ätstörningar och konflikter mellan paren, enligt forskarna.

Doktoranden Tania Reynolds, som arbetade med forskningen, säger att det finns lösningar på scenariot.

– Ett sätt att hjälpa dessa kvinnor är att partnerna ska vara väldigt bekräftande och påminna varandra att: ”Du är vacker, jag älskar dig oavsett vikt eller kroppstyp”, säger Tania Reynolds till Florida State University News och fortsätter:

– Eller kanske fokusera på hur de ska vara en romantisk partner utanför attraktiviteten, och betona att ”jag värdesätter dig verkligen för att du är en snäll, smart och stödjande partner.

Par som visar varandra uppskattning och tacksamhet får en starkare relation. Dela gärna denna artikel med fler för att sprida budskapet.

Annons