Annons

Tillräckligt för att få dig att sluta? Video visar skadorna på dina lungor efter att ha rökt ETT paket cigaretter

Annons

En YouTuber utförde ett experiment för att visa människor de "verkliga effekterna" av att röka ett cigarettpaket på en dag.

Oavsett om du är en heltidsrökare eller en "social" rökare, kanske du vill titta på det här, för när vi alla vet att rökning är otroligt dålig för vår hälsa, belyser detta vad som händer efter bara ett paket.

Chris Notap fyllde en burk med bomullsullkulor och använde en sugpump för att suga rök från cigaretter som sedan dras genom burken.

Chris sa: Jag bestämde mig för att göra mitt eget lilla test med bomullskulor för att avgöra de verkliga effekterna av att röka ett pack per dag och vad det gör med din mun, hals och lungor, för att inte tala om hur det kompromissar varje system i kroppen för att försöka berätta att du slutar röka och sluta döda dig själv.

Effekterna av att röka på din kropp är ingen hemlighet och om du inte känner till nu är det här ännu en anledning till att du måste sluta röka.

Rökning är den enskilt största påverkbara orsaken till cancer. I snitt förlorar varje rökare tio år av sitt liv. Socialstyrelsen uppskattar att cirka 12 000 personer avlider på grund av rökning varje år, enligt Cancerfonden.

Nu hjälps vi åt att dela detta!

Annons