Annons

Därför ska du ALDRIG be om citron i ditt glas vatten eller läsk

Annons

Citroner brukar ofta kallas för en mirakelfrukt som både kan motverka magbesvär, högt blodtryck och ge fin hy. Men du kanske ska skippa citronskivan i vattnet på restaurang – om du vill undvika att bli sjuk.

I en studie från 2007 jämförde forskarna 76 citroner från 21 olika restauranger, för att se hur mycket bakterier de innehåller - och det var ingen trevlig upptäckt de gjorde. Totalt testades 76 citroner från 21 restauranger, och såg då att 70 procent (53 av skivorna) hade smittats ner med bakterier.

Vid en senare utredning utförd ABC News märkte man att i snitt hälften av alla grönsaker på restaurangerna de jämförde bär mänskligt avfall.

Vad beror då det här på?

Enligt ABC News tar restauranganställda många gånger i just citroner med sina bara händer, utan varken handskar eller tång. Och om de då inte har tvättat händerna tillräckligt noga efter att ha varit på toaletten – ja, då sprider sig bakterierna vidare till den där citronskivan… som till sist landar i ditt dricksglas.

– Studien indikerar att en stor mängd mikroorganismer kan överleva på köttet och kanten av citronen, säger Philip Tierno, professor på NYU Langone Medical Center för Elle.

“Människor har rört vid citronen i ditt glas. De hanterar den, skär i den, lägger det i en behållare eller ett glas och plockar sedan upp dem senare, i en drink eller sätter den på en glaskant,” förklarade Tierno för Elle.

Dela gärna för att informera andra, så de också kan hålla sig undan från citronskivan i glaset nästa gång de går på restaurang!

Annons