Annons

Att dricka whisky kan hjälpa till att lindra förkylningssymptom

Annons

En aning whisky kan faktiskt lindra din förkylning – i alla fall enligt läkaren William Schaffner som menar att den klassiska huskuren faktiskt fungerar till viss del.

Under hösten och vintern är det kallt och många blir förkylda. Som du kanske vet finns det inte något riktigt botemedel för förkylning – när den rinnande näsan och hostan är framme är det egentligen bara att härda ut. Däremot finns det ett otal klassiska huskurer som sägs hjälpa – bland annat hett te, vitlök, ingefära och whisky.

– Alkohol gör att blodkärlen vidgas till viss del, säger Dr. William Schaffner, ordförande för förebyggande medicin vid Vanderbilt University Medical Center till ABC News, vilket gör det lättare för dina slemhinnor att hantera infektionen.

Det bästa sättet att ta din whisky för att lindra dina symtom är i from av en toddy - det är en blandning av hett vatten, socker och någon finare brännvinssort, till exempel cognac, arrak, rom, whisky, gin eller vin.

Ingredienser:

10 cl hett vatten 

5 cl whisky 

2 tsk flytande honung 

2 tsk färskpressad citronjuice

Så här gör du:

Hetta upp vattnet i en kastrull och häll över i ett glas. Häll i whisky, honung och citronjuice, rör om tills honungen lösts upp helt. Garnera med en skiva citron.

Innan du börjar häva i dig whisky gör du dock klokt i att komma ihåg alkoholens vätskedrivande egenskaper. En drink kan göra dig gott, men tänj inte på gränserna.

Dela gärna vidare detta!

Annons