Annons

Pratar du med katten? Här är anledningen till att du inte ska sluta

Annons

Brukar du föra konversationer med ditt husdjur? Fortsätt med det! Det visar sig att det har oväntade fördelar för både hälsan och intellektet, skriver Hälsoliv.

Fenomenet, som innebär att tillskriva saker och djur mänskliga känslor och personligheter, kallas för antropomorfism och du är inte ensam om det.


Det är dessutom en indikation på god social kognitiv förmåga. Nicholas Epley, professor i beteendevetenskap vid University of Chicago, berättar:

– Historiskt har antropomorfism betraktats som ett tecken på barnslighet eller dumhet, men det är faktiskt en naturlig biprodukt av det som gör människor säreget intelligenta på den här planeten.

Dessutom är det fantastisk hjärngympa. Att prata med ditt husdjur är som att lösa Rubiks kub.

Och visst kan det kännas bra och tryggt att konversera med sin katt eller hund. Genom snacket knyter ni starkare band till varandra och experterna menar att beteendet kan hjälpa till att träna hjärnan.

Du känner dig mindre ensam

En studie från 2008, utförd av Northwestern University, visade att människor med få eller inga vänner tenderar att föra mer engagerade och känslomässiga konversationer med sitt husdjur, än de som var utåtriktade och sociala i personligheten. en annan studie från 2011 visar att husdjur berikar våra liv.

Så till nästa gång du kommer på dig själv med att prata med katten – sluta inte! 

Annons