Annons

Därför är det jätteviktigt att ha ett bra förhållande till barnbarnen

Annons

En mor- och farmors bästa ögonblick är när de för första gången ser sitt barnbarn i ögonen. Även när barnbarnen blir äldre älskar mor- och farmödrarna att ta hand om dem. Här kommer du att få veta varför det är bra för barnen att ha ett bra förhållande till mor- och farföräldrarna.

Då mor- och farmödrarna redan själva har uppfostrat barn, är det underbart för dem att se deras egna barn få barn själva. Att ta hand om barnbarnen och leka med dem för dem tillbaka till tiden när de själva var mödrar och lekte med sina barn. Barnbarn berikar deras liv avsevärt.

Hur mor- och farmödrar kan njuta av livet

För mor- och farmödrarna är det nu dags att slappna av och ha roligt med barnbarnen. Deras barn är nu vuxna och har överhängande ansvar för barnen. Detta betyder egentligen att förbereda dem för vuxenvärlden - som deras mödrar gjorde med dem.


För mor- och farmödrar handlar nu allt egentligen om att ha roligt med barnen. Det kan vara bra att inte gå emot alla regler föräldrarna har, men vi ska vara ärliga:

Som mor- och farmor finns det inget bättre än att skämma bort barnbarnen och inte vara så sträng. På det sättet kan mor- och farmor ta igen allt de missat på grund av alla plikter de haft.

Att åter få vara mamma

Att vara tillsammans med barnen känns annorlunda som mor- och farmor, men vissa minnen från förr i tiden dyker upp emellanåt. Att få se barnen växa upp igen och åter få känna sig som mödrar.

Att få uppleva barnbarnets första steg, lära honom cykla och uppleva första skoldagen: Vad är mer underbart för en mor- och farmor än att få uppleva detta från en annan synvinkel?

Delar med sig av sin visdom

Vissa mor- och farföräldrar har bättre lösningar på problem på grund av att de helt enkelt har mer livserfarenhet. De ser ofta saker på ett annorlunda sätt än mamma och pappa. Både barnbarnen och mor- och farföräldrarna har fördel av att barnbarnen ber om råd.

Om barnen är äldre och fortfarande ber mor- och farföräldrarna om råd så når lyckan inga gränser. På så sätt kan mor- och farmödrarna än en gång minnas det förflutna och delar med sig av sin visdom till sina barnbarn under tiden.


Mor- och farmodern är helt enkelt bäst

Ibland kan band mellan barnbarnen och mor- och farföräldrarna vara starkare än det mellan mor och dotter. Då mor- och farmodern inte blandar sig i barnuppfostran, kan de ha hemligheter som endast delas mellan barnbarnen och mor- och farmödrarna - en speciell sorts förtrolig vänskap.

Berättar historier från förr i tiden

Som mor- och farmor har du möjligheter att berätta om svunna historier - barnbarnen kommer att bli förtjusta. Mor- och farmödrarna älskar att berätta historier och minnen från när de var unga. En annan positiv sida är att familjehistorier förs vidare och inte glöms bort. Varför inte kika igenom gamla familjefoton då och då?

Dela gärna vidare!

Annons