Annons

Skräckslagen mamma spelade in denna video på sin dotter - nu vill hon varna andra!

Annons

En traumatiserad mammas video av hennes dotter som plötsligt inte kunde gå, krypa eller använda sina armar har gått viral.

Amanda Lewis postade videon av sin dotter Evelyn då hon ser ut som en haltande docka på Facebook i ett försök att ta reda på om någon i hennes familj visste vad som hände.

Hon rusade sedan med henne till sjukhuset där läkarna diagnostiserade Evelyn med en fästingförlamning som kan vara dödlig.

Hon sa: "Evelyn började bete sig lite konstigt runt sängdags. Hon ville inte stå upp efter hennes bad för att komma in i hennes pyjamas. Jag hjälpte henne och fick henne till sängen. Hon var lite yr igår kväll och det slutade med att jag sov i sängen med henne hela natten."

"I morse hon hade svårt att stå. Hon kunde knappt gå, eller krypa och kunde knappt använda sina armar. Vi tog några videos i morse för att skicka till familjen för att se om de hade någon aning om vad som kan vara på gång."

Hon tillade: "Läkaren pratade med oss någon minut och sa att under de senaste 15 åren har han sett omkring 7 eller 8 barn hennes ålder med samma symptom och att hon mest troligt hade en fästing. De såg henne, kammade genom håret riktigt noga och hittade en fästing som gömmde sig i håret."

"Detta tillstånd kallas fästingförlamning. Det kan även påverka hundar och kan vara dödlig. Jag är så glad att vi tog henne till sjukhuset när vi gjorde det och att vi hittade det innan det blev värre."

Några dagar senare skriver Amanda ytterligare en uppdatering efter att tusentals människor hade sett, delat och kommenterat hennes föregående video.

Hon skrev: 'Jag insåg inte hur utbredd den här videon skulle bli, så för er som inte känner oss personligen mår Evelyn mycket bättre. Min man och jag är fortfarande i chock att detta hänt vår lilla flicka och jag är glad att vi kunde sprida lite kunskap om detta. Det är inte särskilt vanligt att detta sker, men det är bra att vara medveten om att om ditt barn eller husdjur börja bli svag i deras lemmar så ska man leta efter en fästing."

Se videon nedan och DELA gärna denna varning med alla du känner på Facebook

Annons