Annons

14 tecken på att din själ är utmattad och håller på att dö

Annons

Alla går igenom perioder då de känner sig extremt stressade och överbelastade. Du kollar på folk runt omkring dig och undrar hur kan de vara så samlande och lugna. Du är en stark person men när du når en brytningspunkt kommer din själ att signalera det. Din själ behöver kärlek, glädje och en kreativ frihet att uttrycka sig. Men om du fortsätter att hela tiden prioritera andra över dig själv kommer du att förlora kontakten med ditt inre. Då kommer allt i livet att kännas som en plikt.

Här är några viktiga tecken på att du är utmattad.


1. Du är inte taggad eller glad

Allt som tidigare brukade göra dig glad känns inte längre spännande. Dina intressen och hobbys, favoritmusik, att läsa eller spendera tiden med vännerna och familjen känns helt enkelt tråkigt och meningslöst. Du skulle egentligen föredra att stanna hemma och vara ensam. Även när du går ut och deltar i någonting känner du dig överbelastad.

2. Du minns inte när du sist hade ett gott skratt

Kommer du ihåg den sista gången när du skrattade tills du grät? Hur ofta skrattar du för dig själv på grund av ett roligt minne du tänkte på? Om du inte minns när du sist skrattade ärligt finns det ett problem med ditt innersta. Om du inte orkar skratta och se det roliga i olika händelser bevisar det att du inte känner dig som dig själv.


3. Du känner inte igen ditt gamla du

När du ser på gamla bilder på dig själv eller när du pratar nostalgiska minnen med dina vänner, känns det som om du inte längre är samma person som förr. Din glädje, ditt leende och din lycka du brukade uppleva känns så långt borta ifrån hur du är nu.

4. Du känner dig ensam bland människor

Alla har dessa stunder när de känner sig ensamma men om du känner dig ensam när du egentligen är omringad av andra kan det vara ett problem. Du känner att det finns ett tomrum i ditt liv som du inte vet hur du kan fylla. Du känner som om alla ser på dig genom en glasvägg och kan inte riktigt nå dig. Du tenderar att skylla det på dina jämnåriga men denna kommunikationsbrist är ditt fel.


5. Du kan inte hålla motivationen uppe

Du har en seriös brist på inspiration och motivation i livet. Innan var du inspirerad att göra allt som ditt hjärta önskade. Men nu känner du att inget är värt besväret. Vare sig det handlar om förhållanden eller jobbet gör du så lite som du bara kan.

6. Du säger ''ja'' när du menar ''nej''

Du har svårt för att säga ''nej''. Vare sig det är en kollega som vill byta skift eller en vän som inte respekterar dina gränser kan du inte stå upp för dig själv. Du sätter inte dina behov först eftersom du hanterar alla andras problem.


7. Du ger men du får inte tillbaka

Folk vänder sig alltid till dig med problem och du hjälper dem alltid utan att tveka. Dock har du svårt för att uttrycka dina egna problem. Du överanalyserar vad andra tycker om dig vilket förhindrar dig att nå ut och vara sårbar.

8. Du ljuger för dig själv

Du låtsas om att allt går bra i livet. Du ljuger hellre för dig själv än hanterar problemen. Du är konflikträdd och dina lögner och ursäkter kommer ofta i vägen för sanningen.


9. Du spenderar tid på att göra saker som du ogillar

Du känner ingen som helst entusiasm för något som du deltar i. Dina dagar går ut på att göra saker bara för att du tror att du måste. När du kollar tillbaka på dagarna, veckorna och månaderna som har passerat blandas de alla ihop och inget sticker ut ur mängden.

10. Du saknar gränser

Du är inte medveten om dina egna personliga gränser och regler. Eftersom du inte är självmedveten är det omöjligt för dig att hålla dig till dina instinkter. Andra drar nytta av den här situationen då du inte kan säga nej till saker som gör dig obekväma, vilket leder till att dina fysiska och känslomässiga gränser ofta inte respekteras.


11. Du är omgiven av giftiga människor

Du har personer i ditt liv som inte borde ha en plats där. Dessa giftiga personer fyller din dag med oändlig negativitet. Du omringar dig själv med individer som inte är bra för din själ. De kan till och med manipulera dig att göra saker som du inte vill eller utpressa dig känslomässigt.

12. Du är fysiskt trött och svag

Ligger du ofta kvar i sängen eftersom du känner dig utmattad och helt slut? Det kan även vara svårt att gå upp ur sängen på morgonen eftersom du alltid känner dig trött, oavsett hur mycket du sover. Aktiviteter som borde vara roliga, som promenader eller träning, är överväldigande för dig och du undviker dem till varje pris.


13. Du väljer att vara onyttig

När det gäller förhållanden, hälsa och livsstil tar du fel beslut för dig. Ofta hamnar du i situationer som är smärtsamma och utmattande. Kanske försummar du din psykiska hälsa för att du är i ett förhållande med en giftig partner eller för att man inte uppskattar dig på jobbet?

14. Du är rädd för allt

Du utmattar dig själv psykiskt genom att hela tiden ha negativa tankar. Så fort något positivt händer eller när du vill ha en förändring i livet stoppar din rädsla dig. Du oroar dig för de eventuella negativa konsekvenserna så du har slutat införa positiva förändringar.


Det är inte för sent att be om hjälp om du känner igen dig själv i dessa symptom. En psykolog eller en nära vän kan hjälpa dig att få ditt liv tillbaka på rätt spår. Hur svårt det än kan verka att införa positiva förändringar i ditt liv är det aldrig för sent att berika själen och känna glädje igen. Kan du relatera till något av dessa tecken på att din själ håller på att dö?

Annons