Annons

Vet du vad som händer med din kropp om du äter 2 bananer varje dag i 1 månad?

Annons

Bananer är exotiska frukter som är fulla av näringsämnen och de är laddade med vitaminer, fibrer, mineraler och naturliga sockerarter, sackaros och fruktos.

Banan kan vara världens mest underskattade frukt - och ju brunare desto bättre. Bruna bananer betyder att bananerna har mognat och ju brunare fläckar en banan har desto mer TNF innehåller bananen. Vad står då TNF för undrar du? Det står för tumörnekrosfaktor som är ett ämne som bekämpar cancer och onormala celler i kroppen.

Men vad händer om du äter 2 bananer varje dag? En hel del bra saker, visar det sig.

Lindrar PMS-symptom

Bananer minskar stress och reglerar blodsockernivån. Dessutom är de rika på vitamin B, som slappnar av kroppen och förbättrar humören, så de är också mycket användbara vid PMS-symtom.

Kroppstemperatur

Bananer reglerar kroppstemperaturen effektivt och hjälper vid feber.

Behandla förstoppning

Bananer är fulla av fiber, så de kommer att förbättra tarmrörelserna och behandla förstoppning.

Reglera blodtrycket

Dessa frukter är rika på kalium och sänker dina natriumhalter i kroppen, vilket minskar risken för högt blodtryck, hjärtattacker och stroke.

Öka kroppsenergin

Att äta 2 bananer innan du tränar kommer att ge den energi som behövs i en timme, och förse kroppen med mineraler och vitaminer som förhindrar muskelkramper och förbättrar din uthållighet.

Bekämpar anemi

Bananer är en rik järnkälla, så de stimulerar produktionen av hemoglobin och röda blodkroppar och bekämpar anemi.

Magsår

Bananer täcker magsäcken på grund av den mjuka konsistensen, så de är perfekta när det gäller magsår, irritationer och frätande syror.

Bekämpa depression

Bananer är rika på tryptofan, en ingrediens som förvandlas till serotonin vid konsumtion. Serotonin är ett signalämne som brukar kallas för kroppens glädjehormon. 

Visst finns det så mycket positivt med att äta banan varje dag? Dela gärna med dig av listan om du tycker att fler borde veta detta.

Annons