Annons

Forskarnas slutsats: Att vara lättirriterad är ett tecken på hög intelligens

Annons

Om folk klagar över att du är för sur, irriterad eller lättretlig, låt dem snacka och ta det som en komplimang. Forskare säger att kvinnor som vanligtvis är lättirriterade också är smartare.

Så hädanefter behöver du inte gå runt och tänka att du ska vara glad, positiv och vänlig. Välkomna istället din outhärdliga sida med öppna armar och räkna den som en välsignelse.

En grundlig undersökning ledda av forskare från University of New South Wales och Stanford University drog slutsatsen att mer lättirriterade kvinnor vanligtvis är mer intelligenta än de som inte är det. 


Slutsatsen baseras främst på att man kunde se att när kvinnor blir arga, så fattar de inte bara bättre beslut, de visar också prov på ett mer akut minne som kan lyfta fram fakta och detaljer från deras sinne på nolltid. Detta skriver Brightside.

Gör smartare analyser

Lättirriterade kvinnor har ett konstant underliggande dåligt humör i sina personligheter som gör att de kan ägna mer uppmärksamhet och vara smartare om olika områden i deras liv. Detta är särskilt sant när de behöver fatta viktiga beslut eller komma med lösningar på hårda professionella, sociala eller affärsproblem eftersom de gör då en kall och faktabaserad analys i stället för att använda sentimentala resonemang.

Så du kan vara lugn, är du lätt-irriterad kan det vara något väldigt bra!


Tryck nu på DELA för att sprida den här underbara och viktiga nyheten!

Annons