Annons

Sätt en klädnypa på denna punkt i 5 minuter – och förvånas över vad det gör med kroppen

Annons

I din livstid, kommer du känna värk, smärta, trötthet och det är okej. Vi är människor och kan inte alltid må bra. Men ibland med en liten "kick" till våra organ, kan de släppa hälsofördelar som kommer att överraska dig. Det finns en intressant och okonventionellt sätt människor kan lindra smärta. 

Man har ju hört talas om akupunktur tidigare, och många jag känner säger att de fungerar, framför allt om du har ont i muskler eller leder. Men att använda örat för detta lindra smärta i bröstet?

Certifierade zonterapeut Helen Chin Lui säger i alla fall: "Varje örat innehåller en komplett karta över kroppen, full med nervändar och flera punkter som sänder signaler till centrala nervsystemet."

Det finns 6 olika punkter på örat som sägs vara förbundet med smärta och ömhet i en viss del av kroppen. Placera en klädnypa på området som du väljer för att lindra dessa värkar.


1. Nacke och axlar

Den översta delen av örat kopplas ihop med rygg och axlar. Genom att applicera tryck på denna plats i en minut varje dag, kommer du att bidra till att minska bebyggda spänningar i dessa områden..

2. Organen

Denna plats på örat är anslutet till kroppens inre organ. För mindre ömhet eller obehag, placera en klädnypa på denna plats för lättnad. (Om du har väldigt ont ska du givetvis uppsöka läkare.)

3. Lederna

Den övre mellersta delen av örat är den del som är mest förknippad med smärta och stelhet i lederna. Utöva påtryckningar på denna plats för att lindra lederna av stelhet eller smärta som ett resultat av en lång dag på tangentbordet.

4. Bihålor och hals

Den nederstas mittersta delen av örat kommer att ge dig lättnad i bihålorna och hals. Detta kan komma väl till pass när du vill få en god natts sömn, men har en täppt näsa, eller känner överbelastad.

5. Matsmältning

Precis ovanför loben av örat är en plats som oftast förknippas med matsmältningen. En klädnypa som tryck kan du hjälpa mot mindre magproblem. Om du är en person som ofta känner sig illamående, kan du försöka använda den här metoden i förväg i förebyggande syfte.

6. Huvud och hjärta

Längst ned, mitt på örsnibben, sitter nerver mot smärta i huvud och hjärta.

Enligt forskarna är inte helt klarlagt vad som händer i kroppen vid akupunktur, men man tror att behandlingen frigör kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner. Det kan göra att smärtan minskar.

Dela gärna detta knep så fler får ta del av det!

Annons