Annons

Blanda bananer, vatten och honung för att bli av med din bronkit och hosta

Annons

När du lider av återkommande hosta, kan det mycket väl göra livet stressigt. Den kan göra det omöjligt att sova hela natten och under dagen kan du inte prata för att du hostar så mycket.

Därför hostar du

Image result for coughing woman

Kroppen hostar av en anledning. När man hostar rensar man andningssystemet. Det är en reflex som kroppen använder för att lösa andningsproblem.


Hosta är vanligt när man är förkyld, har bronkit, influensa eller liknande sjukdomar. Det kan också orsakas av rökning, luftförorening eller passiv rökning. Fastän det kan finnas en anledning till att kroppen hostar kan det bli irriterande.  Man vill hitta ett sätt att bli av med det konstanta hostandet så snabbt som möjligt. Man köper hostmedicin, men de fungerar inte ordentligt.

Image result

Det är inte ofta som hostmediciner hjälper, de har bara en placeboeffekt. Lyckligtvis finns det naturliga läkemedel som kan bota hostan. Dock borde du gå till läkaren om hostan inte försvinner. Det kan vara ett tecken på allvarligare sjukdomar eller tillstånd, så det är viktigt att gå till läkare för att få en diagnos.

En hemmagjord hostmedicin av bananer

Image result

Om du har några extra bananer hemma kan du lätt göra den här blandningen. Det krävs bara några ingredienser för att göra den.

Ingredienser:

  • 400 milliliter vatten
  • 2 mogna bananer
  • 2 teskedar rå, organisk honung

Instruktioner:

  1. Koka vatten i en kastrull. Skala bananerna under tiden och mosa dem i en skål. En träsked gör det lättare att mosa bananerna.
  2. Häll det kokande vattnet över bananerna. Täck mixen och låt kallna i 30 minuter. Lägg till honung efter det.
  3. Nu är blandningen redo att användas för att lindra hostan. Värm den innan du använder den. Du kan använda den fyra gånger per dag.

Image result for smoothie with banana

Den här hostblandningen lindrar hostan, men den kan även hjälpa med andra problem. Bananer ökar serotoninnivån, vilket hjälper dig sova bättre och förbättrar välmåendet överlag. Om du har legat vaken på grund av hostan kan bananer hjälpa dig med sömnlöshet. Honungen har också en lugnande effekt.

Berätta för alla dina vänner om denna enkla men verksamma hostmedicin.

Vårt innehåll skapas efter bästa förmåga men det är av allmän karaktär och kan inte ersätta en individuell konsultation med din läkare. Din hälsa är viktig för oss!

Annons