Annons

Hon trodde det var huvudvärk men dog efter 2 dagar – nu varnar läkarna för symptomen alla bör känna till

Annons

Härnaneurysmer kan kännas som den värsta huvudvärken du kan tänka dig, och om de lämnas obehandlade är de ofta dödliga. Så vad exakt är en hjärnaneurysm? Det innebär att ett litet blodkärl försvagats och blod samlas i en liten bubbla i blodkärlets väggar, vilket kan orsaka utbuktningar i blodkärlen. Artärbråck även kallad aneurysmer förekommer oftast i aortan, men hjärnaneurysmer är också vanliga.


Det är särskilt svårt att upptäcka skillnaderna mellan en hjärnaneurysm och en vanlig huvudvärk eller migrän. Om en hjärnansaneurysm spricker, kan en omedelbar och extremt svår huvudvärk omedelbart kännas. Den slående likheten i symptom mellan migrän och hjärnaneurysmer kan emellertid göra det enkelt att skaka av det som "bara en huvudvärk".

Den 41-åriga fyrabarnsmamman, Lee Broadway från North Carolina, USA drabbades ofta av migrän, men en dag upplevde hon den värsta huvudvärken i sitt liv, enligt hennes man Eric. De åkte genast till sjukhuset, där det var klart att Lee led av en hjärnaneurysm. Tyvärr gick Lee tragiskt två dagar senare, bara några dagar innan hon skulle ha fyllt 42 år.

”Eftersom att Lee led av migrän var huvudvärk ingenting som oroade mig” berättar Eric för WCNC.


Det finns vissa varningssignaler som kan vara tecken på en hjärnaneurysm skriver vårdguiden:

  • Få plötslig och svår huvudvärk
  • Må illa eller kräkas
  • Få krampanfall
  • Svimma eller bli medvetslös
  • Bli försvagad i armar och ben
  • Få känslobortfall i delar av ansiktet

Om det upptäcks i tid kan det opereras i förebyggande syfte.

Dela gärna denna viktiga information med dina nära och kära på Facebook.

Annons