Annons

Ny forskning: Rödvin och choklad minskar risken för rynkor

Annons

Glöm svindyra hudkrämer, botox och fillers. Att dricka vin och äta choklad kan nämligen föryngra dina celler och göra huden slät och spänstig, enligt ny forskning. ”Som magi”, säger en av forskarna bakom studien.

I en ny studie har forskare från England undersökt hur mörk choklad och rödvin påverkar kroppens celler. I experimentet använde forskarna rött vin, mörk choklad, röda vindruvor och blåbär. Samtliga för att de innehåller flavonoider som är kända för att vara antiinflammatoriska och antioxidanta. 

Det bästa av allt? Vinet och choklad håller inte bara huden ung, utan även hela kroppen!

”Jag kunde knappt tro det när jag såg hur cellerna hade föryngrats. De gamla cellerna såg ut som unga celler. Det var som magi”, säger forskaren Eva Latorre vid University of Exeter, som genomfört studien.

Cellförnyelsen blir långsammare ju äldre vi blir, vilket kan göra att våra vävnader och organ blir mer mottagliga för sjukdomar.

Nu hoppas forskarna som genomfört studien deras upptäckt ska kunna användas för att sakta ner kroppens åldrande, genom att återställa funktioner hos de som åldrats.

– Det här är ett första steg i försöket att få folk att leva en normal livslängd, men med god hälsa livet ut, säger forskningsledare Lorna Harries i en intervju med universitetet Exeter.

Glöm inte bort att dela med dig av forskningen med dina vänner på Facebook!

Annons