Annons

Ny forskning: Kemikalier i teflonpannor får mäns penis att krympa

Annons

Dietister och experter varnar alltid människor om farorna med att äta för mycket stekt mat, men enligt en studie kan sakerna vara värre än vad vi någonsin trodde och det kommer att få dig att fundera om du verkligen vill ha den där nästa steka korven.

Enligt en studie från forskare i Italien kan mannens penis krympa med upp till 1,3 centimeter om deras föräldrar utsattes för höga nivåer av en kemikalie som hittades i "non-stickbeläggning"-stekpannor - huvudsakligen sådana i teflon.

Flera stora sidor, bland annat Daily Mail och IFL Scenice, har skrivit om den häpnadsväckande upptäckten.

Image result for penis shrink frying pan

Rapporten publicerades i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism och det är forskaren Andrea Di Nisio och hans kollegor vid University of Padua som kommit fram till det genom flera laboratorieexperiment.

Det visade sig att en mans penis kan minska om hans mor under graviditeten utsatts för höga halter av de kemikalier (PFC) som är vanligt förekommande i främst teflonpannor.

Togs bort 2013

Men det är inte bara under graviditeten som dessa kemikalier kan påverka, forskarna upptäckte att de också kunde påverka tonåringar.

Forskare kom fram till att penisarna hos män som har vanligt förekommande kontakt med PFC-kemikalierna var 12,5 procent kortare och 6,3 procent tunnare än hos genomsnittsmannen.


Den giftiga substansen finns också i vattentäta kläder och fettfri förpackning för mat, vilket kan minska testosteronnivåerna.

PFC-kemikalierna togs bort från produktionen av teflonpannor under 2013.

I studien undersökte man penisarna hos 383 män med en medelålder på 18 år.

– Problemets magnitud är alarmerande, säger Andrea Di Nisio enligt Daily Mail. Det berör en hel generation individer från 1978 och framåt.

Enligt studier som har gjorts i kemikalien är de också kopplade till problem som låg födelsevikt, högt kolesterol och blåscancer - men deras potentiellt cancerframkallande effekter är inte helt förstådda.

Tryck nu på DELA för att skicka vidare den här viktiga varningen till dina vänner!

Annons