Annons

Sexstudie bekräftar att män med större magar är bättre i sängen

Annons

Glöm sexpack och minimalt med underhudsfett – ju större mage, desto bättre i sängen är du, enligt en turkisk studie.

Studien, från Erciyes Universitet, Turkiet, fann att män med större magar varar längre i sängen och är bättre älskare generellt.

Forskare fokuserade på förhållandet mellan en mans BMI (kroppsmasseindex) och sexuell prestation hos 200 män, varav 100 sökte hjälp för erektil dysfunktion och 100 rapporterade att de inte hade problem.


När resultaten kom in, konstaterades det att när det gäller uthållighet presterar överviktiga män med stor buk och högre BMI bättre än sina slankare motsvarigheter, och inte med en liten marginal.

I genomsnitt varade män med högre BMI i 7,3 minuter i sängen kontra 2 minuter för dem med lägre BMI.

Det är tre gånger längre! Men de dåliga nyheterna stannade inte där för de smalare testdeltagarna, som också visade sig vara mer benägna att lida av för tidig utlösning.

En anledning till att män med större magar har så mycket bättre sexuell uthållighet menar forskarna är att fettet i magtrakten betyder att man har mer östradiol, även kallat estradiol – ett kvinnligt könshormon som hjälper till att hämma orgasmen.

Dessa resultat har potential att vända på tänket om vem som är den optimala sexpartnern. I stället kan en partner med stor mage vara den rätta för dig om du letar efter en lång passionerad natt.

Annons