Annons

Ny forskning: Människor som pratar med sina husdjur är inte dumma - snarare tvärtom!

Annons

Är du den typen som pratar med din hund? Eller har du en katt som du tenderar att njuta av att prata lite med efter jobbet?

Ny forskning har nu visat att det finns en förklaring till varför vi pratar med våra husdjur, men det kanske inte är vad man skulle kunna tro. Även om de inte alltid talar tillbaka är husdjur bra lyssnare och nu menar forskare att det är ett tecken på intelligens. Hos människor, alltså. 

”Historiskt sett har förmänskligande av objekt betraktats som något barnsligt eller korkat, men det är faktiskt en naturlig biprodukt av människans utvecklade hjärna”, säger Dr Nicholas Epley, professor i beteendevetenskap vid Chicagos universitet.

Vi människor tenderar att tillskriva saker personliga egenskaper hela tiden, utan att vi tänker på det. Det är också därför vi namnger hundar, katter, bilar och vår båtar.

Man skulle tro att detta är ett tecken på barnslighet, eftersom barn ofta gör detta med sina leksaker, men enligt forskarna är det precis tvärtom.

Att namnge sina älsklingar är ett tecken på att vi är smarta. ”Det finns inga arter som håller på så här. För människan är det en naturlig biprodukt av vår väl utvecklade hjärna och det är detta som gör oss smartast och unika på denna planet”, säger Dr Nicholas Epley, professor i beteendevetenskap vid Chicagos universitet, till brittiska Daily mail

Att namnge något du älskar är ett tecken på att vara smart.

Så nästa gång du hamnar i en konversation med dina husdjur, bör du inte känna att du uppför dig barnsligt, utan att inse att du har ett livfullt levande fantasi och ett aktivt intellekt.

DELA gärna denna nyhet med alla dina djurvänner

Annons