Annons

Lider du av tandvärk? 2 enkla ingredienser från köket kan lindra din smärta!

Annons

Tandvärk är något de flesta av oss har upplevt. Det finns väldigt lite som slår den obeskrivlig smärtan en riktig tandvärk medför. Ofta kan det ta lång tid att bli av med smärtan, och det är ganska typiskt att tandvärken slår på en obekväm tid. En förstörd semester, strax innan ett arbetsintervju, listan är lång över situationer man helst skulle vara utan tandvärk.

Det finns många anledningar till varför tanden värkar. Visdomständer, hål, inflammation av olika slag eller trasiga fyllningar är de vanligaste.

Vad ska du göra när smärtan först inträffar då? Jo, att besöka tandläkaren. Men iland är det av olika orsaker inte möjligt att uppsöka läkare direkt; det kan vara helg, lång väntetid eller så vill du vänta några dagar till. Och det finns lyckligtvis finns det några gamla, beprövade husmorsmetoder som man kan prova för att lindra smärtan.

Vad du behöver:

* 1/2 tsk mald kryddnejlika

* 1/2 tsk kokosnötolja

Kryddnejlika innehåller eugenol, vilket lindrar smärtan. Eugenol är även antiseptiskt och lokalbedövande och används av tandläkare för att lindra tandbesvär. Efter att använt detta får man "tandläkarsmak" i munnen - något som inte är så förvånande eftersom eugenol är ett ämne som tandläkare runt om i världen använder.

Naturlig kokosolja innehåller både kaprinsyra och laurinsyra, som visat sig vara både virus- och bakteriehämmande.

Så gör du:

* Blanda dessa två ingredienser till en vätska och häll i en skål.

* Använd en pipett (finns på apotek eller hälsokostbutiker) för att suga upp blandingen.

* Droppa vätskan på de värkande tänderna.

* Upprepa tre gånger om dagen för att uppnå optimal effekt.

Det är så enkelt. Många människor har rapporterat att denna metod är guldvärd när de har tandvärk, då är det definitivt värt ett försök.

Det är inte alltid man har tid eller möjlighet att gå direkt till tandläkaren när en tandvärk inträffar, men har du dessa två ingredienser och en pipett, så kan du prova detta!

Dela gärna tipset med dina vänner på Facebook så att fler kan upptäcka detta knep och lägga på minnet till nästa gång tandvärken är där!

Annons