Annons

En japansk läkare på 105 år avslöjar 12 råd för ett längre liv, de är värda att hålla i minnet

Annons

Under 2009 satte författaren, läkaren och levnadslängd-experten Dr. Shigeaki Hinohara sig ner med Japan Times för en upplysande och ögonöppnande intervju. Vid den tiden var Hinohara 97 år gammal och uppskattad för sin hälsa - både fysisk och mental - och hans beundransvärda roll som "en av världens längsta tjänstgörande läkare och lärare". Hinohara gick bort förra året vid 105 års ålder, lever hans arv genom hans klokhet och enkla hemligheter för att leva ett långt liv.

Här är de!


1. Överväg bara sånt som förtjänar din uppmärksamhet. Stress skadar kroppen och själen, så undvik att ta åt dig för saker av liten betydelse.

2. Låt dig inspireras. Konst, poesi och musik är bra inspirationskällor och att försumma dem betyder att stänga dörrarna till fantasin.

3. Var inte snål med din kunskap. Allt du lär dig, dela det med andra som om det vore en gåva.

Image result

4. Planera, alltid. Låt inte dagarna överraska dig. Planera saker och inget åtagande kommer någonsin att bli för tungt!

5. Avled ditt sinne från smärta. Tänk inte på vad som gör ont och tar bort din energi, lär dig att vända dig bort och släppa taget.


6. Försumma inte daglig glädje. Glöm inte att skämma bort dig själv och de omkring dig, njut av de glada ögonblicken.

7. Stanna inte vid det första svaret. Försök att alltid lyssna på olika versioner i en diskussion, så blir du mer objektiv!

8. Ät sunt och sov ordentligt. Hälsa är en dyrbar råvara, slösa inte bort den.

9. Lita på dig själv. Det finns en skillnad mellan ödmjukhet och brist på självkänsla.Be inte om hjälp för minsta lilla svårighet, lösa det själv!

10. Fäst dig inte för mycket vid pengar. De är till för att spenderas, så bli inte deprimerad när du tömmer dina fickor.

Image result for beautiful house marbella

11. Hitta ett föredöme. Omgiv dig med människor som du tycker är bra för dig och när du tvivlar, be om råd med ödmjukhet.

12. Älska ditt arbete. Om du gör ett jobb som du gillar, kommer du inte att arbeta en enda dag under hela ditt liv.

Annons