Annons

Män som gifter sig med intelligenta kvinnor lever längre, enligt ny forskning

Annons

Att bli äldre är inte alltid kul. Det kan vara jobbigt, speciellt om du har hälsoproblem. Men om du väljer rätt person att bli gammal med, kommer det att hjälpa dig att njuta av dina äldre år. Ett lyckligt äktenskap kan ge dig mer än bara en livstidskompanjon. Att ha rätt partner kan även ge dig hälsofördelar under vägen. Enligt de senaste studierna är en smart kvinna idealisk för en mans hälsa under hans gyllene år.


Alzheimers och demens är tyvärr vanligt när du blir äldre. Många människor diagnostierseras varje år. Det finns emellertid chanser att detta kan undvikas. 

Enligt professor Lawrence Whalley, professor vid University of Aberdeen, finns det inget bättre sätt att försöka förebygga Alzheimers och demens än intelligens som din partner kan ge dig. I hans 2016-tal, "Dementia: How Can We Protect Ourselves?" nämnde han olika aktiviteter som kan hjälpa till att förebygga demens som pussel och museibesök. Vad som förvånade alla var när han nämnde att männen skulle avvärja demens bör de gifta sig med en smart kvinna.

Ett lyckligt förhållande är idealiskt, så gift dig inte med någon bara för deras intelligens! Du måste fortfarande vara kompatibel med personen innan du gifter dig med dem. Döm dock inte någon efter deras utseende. Detta är ett misstag många människor gör i sina yngre dar. Det här är inte det bästa sättet att fatta smarta beslut. Intelligens är ett utmärkt drag att leta efter i en partner.

Det finns några andra faktorer som kan hjälpa dig att förebygga Alzheimers och demens. Intelligens är inte den enda faktorn. Några andra faktorer inkluderar följande:

  • Ekonomisk stabilitet
  • Din mors diet under graviditeten
  • Din fars jobbstatus när du var ett barn
  • Frekvent intellektuell stimulans
  • Lära nya språk


Ju fler saker på listan du har, desto bättre chans kommer du att ha en hälsosam mental hälsa i framtiden. Det är särskilt viktigt att du har regelbunden intellektuell stimulans. Det här innebär inte bara att du pusslar eller läser en bok. Du måste prova några nya saker och utmana dig själv. Ta en resa till en plats du aldrig har varit i. Lär dig nya färdigheter. Gör något utmanande för dig som du aldrig trodde du kunde göra.


Att ha en intelligent partner under ditt liv gör det lättare att ta emot intellektuell stimulans. Det gör det också lättare att njuta av. Din partner kommer att driva dig till nya saker. De kommer att göra det roligt att gå till en bokklubb eller besöka ett museum eftersom de vill ha den här intellektuella stimulansen lika mycket som du behöver det.

Att ha en smart partner garanterar inte att du inte kommer att få demens eller Alzheimers sjukdom. Det är fortfarande möjligt. Det finns många faktorer som spelar roll där du inte kan göra något åt ​​dem. Om det går i släkten är det viktigt med intellektuell stimulans. Du måste vara beredd och driva dig själv framåt. Att ha en smart partner kan verkligen hjälpa din mentala hälsa, särskilt senare i livet. De kommer att hålla dig upphetsad att lära och förbättra din mentala hälsa.


Har du en intelligent fru/flickvän? Ta din tid att uppskatta henne och tacka henne för din mentala hälsa! Var inte rädd för att visa henne den här artikeln och låt henne veta hur fantastisk hon är!

Annons