Annons

Forskning: Veganer har dubbelt så många sjukdagar som köttätare

Annons

Det blir mer och mer populärt att äta vegetariskt, dels för att det är bra för miljön och det påstås vara bra för hälsan.

Men enligt en brittisk studie har veganer dubbelt så många sjukdagar som köttätare, skriver Yahoo.  

Den allmänna uppfattningen är att veganer har bättre hälsa än de som väljer att äta kött. Mycket kött ökar risken att dö i hjärtkärlsjukdomar och cancer, men faktum är att veganer sjukanmäler sig till jobbet dubbelt så mycket som köttätare.

Så många dagar per år

En studie bland 1 000 kontorsarbetande anställda i Storbritannien visar att veganer har nästan fem sjukdagar per år vilket är mer än dubbelt så mycket som deras köttätande kollegor.

Köttätarna i studien hade ett snitt på 2,5 dagar per år, det vill säga hälften så många dagar som veganerna. Det skriver Yahoo som refererar till en studie från Fishermans Friend.

Fler besök hos doktorn

Studien visade på samma gång att veganer besöker sin doktor 2,6 gånger under vinterhalvåret. Snittet för övriga deltagare i studien låg på 0,7 gånger.

Rapporten klargör inte den exakta orsaken varför veganer hade fler registrerade sjukdagar men enligt Medical News Today kan veganer och vegetarianer löpa högre risk för zink-brist – vilket anses negativt när det handlar om förkylningar.

Studien visar också att personer födda på 00-talet i genomsnitt tar tre gånger så många sjukdagar som anställda över 55 år.


Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!

Annons