Annons

7 enkla knep fick denna 63-åriga kvinna att tappa halva sin kroppsvikt

Annons

När Diane Naylor, som nu är 63, flyttade till Oakhurst, Kalifornien var hon upphetsad med möjligheten att utnyttja olika nya utomhusaktiviteter som vandringsleder, cykelspår och ett härligt klimat som var nära hennes nya hem.

Men en sak stod i vägen: Diane var inte i form och kunde knappt gå ner för sin uppfart. Diane vägde mer än 180 kg och hade inte ens motivation att gå ut.

– Jag kände mig förtvivlad och deprimerad över min vikt, jag var inte aktiv över huvud taget och jag kunde inte göra någonting av det jag ville, berättar hon för Today.

Men så var det som om allting förändrades i ett ögonblick. Diane satt och tittade på tv-programmet Castle, när det plötsligt gick upp för henne.

”En av rättsläkarna sa till huvudkäraktären att hon skulle följa sina drömmar. Han pekade på liken och sa ‘Alla de människorna hade drömmar, men deras tid rann ut, så låt det inte hända för dig.’ Det var som en väckarklocka – jag hade många drömmar jag också, och jag ville uppfylla dem.”

Han hade en dröm. Diane började omedelbart att sätta en gemensam mål för att vara mer aktiv och göra hälsosammare matvanor - och har hittills gått ned över 100 kg. I en intervju med Today har hon delat med sig av sju tips som hon menar har varit nyckeln till att hon till slut lyckades.

1. Börja nu

Skjut inte upp det. ”Ingen blir yngre, och ju yngre du är, desto lättare är det. Jag började vid 59, vilket bevisar att vem som helst kan göra det. Varför starta om sex månader? Starta idag!”

2. Gör små förändringar i din livstil

Diane menar att det handlar om att börja smått. Till en början var det tungt att ens gå till brevlådan, och hon kände sig ostadig på benen. Men hon gjorde det, och när det började kännas lätt så började hon cykla inomhus, och tog längre promenader. Till slut kunde hon öka till den aktivitetsnivån hon har idag.

3. Hitta ett stöd-nätverk

Hitta någon eller några som kan stötta dig på vägen. Någon som kan hålla dig ansvarig och där du kan få stöd när det känns tufft. Det finns färdiga grupper att hitta, eller varför inte starta en egen?

4. Försök att äta någonting nytt

”Jag lärde mig att äta fisk. Jag tyckte inte om det tidigare, men jag köpte en ångfritös som hjälpte mig att tillaga det utan fett och jag tyckte faktiskt om hur det smakade.”

5. Gå inte på en ”diet”

Istället för att gå på den klassiska dieten så försökte hon bara göra små förändringar i sin livstil. Hon började äta mer grönsaker, mindre skräp och rörde på sig mer.

6. Kämpa på

Du kommer att stöta på hinder och du kommer att hamna i platåer, men nyckeln är att inte ge upp. Även om inte vågen rör på sig kan det hända mycket i spegelbilden istället.

7. Ta en måltid i taget

”Att hålla sig hälsosam är ett konstant beslut, varje dag.” Ta ett beslut i taget, och försök alltid att ta det bästa beslutet här och nu. Det är de små besluten varje dag som leder till att man lyckas i det långa loppet.

Annons