Annons

Därför borde du ta på dig strumporna när du går och lägger dig - anledningen är klockren

Annons

Har du svårt att somna på kvällen? Det kan vara vad du inte bär i sängen. Strumpor. Av en eller annan anledning finns det en stigma kopplad till att bära strumpor i sängen, med många människor som anser att det är en föraktlig överträdelse av "sovrumskulturen".

De kan inte betraktas som charmiga i sängen, men för vissa gör strumpor allt mysigare. Jag är en av de som får kalla fötter på natten under vintermånaderna. Så ibland bär jag strumpor i sängen. Rena, inte några som jag har haft på mig hela dagen. Att använda samma som du burit hela dagen kan öka risken för bakterier och svampinfektioner. Att sova med kalla fötter på vintern, nej det går bara inte.

Nu visar det sig att forskning också visar att det kan vara bra att sova med strumpor på, skriver sajten Tiphero. En studie utförd av forskare vid i Basel, Schweiz, tittade på förhållandet mellan hand- och fottemperaturer och hur snabbt människor somnar. 

En grupp friska unga män testade att sova med strumpor. En majoritet somnade fortare när deras fötter hade värmts upp. Anledningen? När du värmer dina fötter vidgas blodkärlen, vilket signalerar till hjärnan att det är dags att sova. Enligt vissa forskare finns det nämligen en tydlig länk mellan vidgade blodkärl i våra lemmar och hur snabbt vi somnar.

Dela gärna vidare denna information på Facebook, så att fler kan upptäcka hur bra det kan vara att ta på sig strumporna innan det är dags för att sova!

Annons