Annons

Jihde rasar på Katrin Z - efter kändisens attack mot diabetiker

Annons

Katrin Zytomierksas kritiserade uttalande om diabetes har nått Peter Jihde.

I senaste avsnittet av podcasten ”Mitt i livet” uttalade sig Katrin Zytomierska, 40, om diabetes och att hon chockats under ett restaurangbesök då en kvinna drog upp tröjan för att ta en insulinspruta.

– Jag blir exponerad för hela den här fläskiga magvalken, hon drar inte upp den så mycket så jag får syn på hennes bh, men magen är utanför. Jag blir ganska paff av den här synen, shit vad gör hon?, berättar Katrin. Därefter frågar hon Malin Gramer, som sitter intill henne, om inte kvinnan borde gått in på toaletten istället.


Peter Jihde, som själv har diabetes, berättar i en intervju med Aftonbladet hur viktigt det är att inte skämmas över sina sprutor.

–Jag kommer alltid att ta min spruta publikt och jag tycker att det är viktigt att alla vågar göra det, säger han till Aftonbladet.

Han själv kommer inte att sluta ta sina sprutor publikt, det är han noga med att berätta. 

– Om någon då säger att de blir äcklade av att jag tar en spruta blir jag ledsen för jag måste ta den där sprutan. Jag har så mycket annat att hålla reda på så att jag vill slippa att få kommentarer om att det är obehagligt.


Tycker du att Jihde har rätt i att ingen diabetiker ska behöva skämmas? Dela och kommentera!

Annons