Annons

3 sanningar om kvinnor som gjort ett kejsarsnitt

Annons

Monet Nicole är en förlossningsfotograf och har bevittnat otaliga förlossningar. Hon vill visa att alla mammor som genomfört ett kejsarsnitt ska få veta hur starka, modiga och vackra de är.

Läs hennes tre sanningar om kvinnor med ett ärr längs magen som vittnar om hennes förlossning.


me

1. Kejsarsnitt-mammor är modiga


”Att förberedas inför ett kejsarsnitt är inte en dans på rosor. Många gånger tillåts inte mammans partner i operationsrummet förrän alla har ”tagit plats”.

Detta innebär att medan läkare och sjuksköterskor förbereder sig, ligger en modig, gravid mamma på ett sterilt operationsbord och tänker på vad som väntar – och känner sig ofta rädd och väldigt ensam.

Och i dessa ögonblick, måste en kejsarsnitt-mamma hålla fast vid den starka och kraftfulla kärlek hon hyser till sitt barn.

Om du själv inte har genomgått ett kejsarsnitt, uppmanar jag dig att låta den verkligheten sjunka in – sätt sig själv i hennes skor, på det operationsbordet, väntandes, möjligtvis rädd. När du gör det, tror jag att du snabbt kommer att inse hur modiga kejsarsnitt-mammor är.”

m2

2. Kejsarsnitt-mammor är starka

”Det finns inte många mammor som kommer säga att kejsarsnitt var vad de hade föreställt sig när de först tänkte på förlossningen.

Vissa kejsarsnitt-mammor har veckor på sig att mentalt förbereda sig på ändrade planer, men många har bara dagar, timmar eller minuter. Plötsligt har fantasin kring att träffa sitt barn förändrats. Hennes förlossningsplan har kasserats.

Och sedan är det dags för själva operationen. Att faktiskt skära och sy. Att återhämta sig helt tar ofta månader. Och medan de flesta bara skulle vilja inta soffläge med glass och film efter en stor operation, gör dessa mammor det motsatta.

De tar hand om, älskar och bygger en relation med sina krävande och vackra barn.”

mk

3. Kejsarsnitt-mammor är vackra

”Att bli mamma lämnar efter sig ärr på oss alla. Vissa är känslomässiga, andra är fysiska. Kejsarsnitt-mammor har ofta båda två.

Dessa ärr var dörren som deras barn gick igenom när de lämnade en värld och kom in i en annan.

Jag fascineras över hur olika varje ärr är – texturen, längden, placeringen. Precis som varje ärr är unikt, är också varje berättelse om kejsarsnitt unik. Jag fascineras över hur de förändras över tid – hur de bleknar, växer, läker. Dessa ärr är vackra och något som är värt att hylla.

Istället för att få våra kejsarsnitt-mammor att skämmas, måste vi uppmuntra dem att visa upp ärren som visar på styrka och mod för hela världen.”

Dela detta om du håller med om att alla mammor som genomfört ett kejsarsnitt är starka, modiga och vackra!

Annons