Annons

Lärarens äckliga men effektiva lektion på bakterier sprider sig som en löpeld

Annons

Att utbilda barn om komplexiteten i vetenskapen kan vara utmanande - men en lärare har lyckligtvis kommit på en genial liten experiment att engagera sina elever.

Donna Gill Allen ville undervisa sina elever om vikten av att tvätta händerna regelbundet.

Hon ville visa hur lätt bakterier sprider sig och lade upp en bild på Facebook. Det du behöver är lite bröd, tre påsar och lite tålamod. 

Det här skriver hon:

“Till alla mina lärarvänner: Det här är det äckligaste och coolaste experimentet. Jag gjorde detta när jag skulle lära barnen om bakterier och hur de sprids. Du använder tre brödskivor. Du låter alla barn se att du lägger ned en brödskiva i en påse med handskar på, därav ‘kontrollerad’. Sedan tvättar du dina händer och lägger en brödskiva i en påse och märker den som ‘ren’. Sist, men definitivt inte minst, skickar du runt ett bröd och låter alla barn i klassen röra det, sedan lägger du den i en påse och märker den som ‘smutsig’.

Se hur brödet förändras över tid på grund av bakterier. Det är så coolt och ett bra sätt att lära barnen hur viktigt det är att tvätta händerna.”

Hennes inlägg har sedan dess fått mer än 70 000 delar och tusentals människor blev riktigt fascinerade över hur väl Donnas experiment verkade fungera.

Dela gärna Donnas experiment detta så fler barn lär sig vikten av att tvätta händerna regelbundet.

Annons