Annons

Han äter bara potatis varje dag – så här ser han ut ett år senare

Annons

Det var en extrem diet som först kritiserades. Några sa att det var en ohälsosam sätt till viktminskning, andra trodde att han aldrig skulle klara sig 12 månader, men nästan ett år senare, han han visat att du kan överleva på något annat än potatis.

Andrew Taylor vägde 151 kg och djupt deprimerad när han fattade ett extremt beslut. Under ett års tid skulle han bara äta en enda sak: Potatis. Idag, nästan ett år senare, vägar han 60 kg mindre. Nu visar han upp sig nya jag.

”Tidigare var jag kliniskt deprimerad. Att äta potatis har verkligen hjälpt mig med det”, säger han när han träffade News.com och fortsätter: ”Jag tar inte antidepressiva längre och sover mycket bättre.”

Han har under ett år, utan undantag, bara ätit potatis. Andrew äter ca 3 kg per dag, och varierar olika potatissorter och utförande.

Taylor erkände i början av året att han var beroende av mat. Han tillbringade sina dagar genom att dricka läsk och äta friterad mat, glass, tårta, choklad och en hel del pizza.

Taylor, som har skrivit sin årslånga resa på sociala medier, sade att de två första veckorna av sin potatisdiet som tortyr, men att det lättade sedan.

”Om du är alkoholberoende så slutar du med alkohol, om du är drogberoende så slutar du med droger. Men du kan inte sluta med mat, så jag försökte komma så nära som möjligt”, säger han till News.com.

Så här svarar han på några vanliga frågor:

Vad äter du?

”En kombination av alla typer av potatis. Jag använder minimalt med torkade och färska örter, kryddor och fettfria såser som sweet chili, tomatsås och BBQ-sås. Jag använder sojamjölk när jag gör potatismos.”

Vad dricker du?

”Bara vatten och någon enstaka öl.”


Tränar du?

”Inte den första månaden. Sedan dess har jag försökt träna 90 minuter varje dag.”

Hur mår du?

”Fantastiskt! Jag sover bättre, jag har inte ont i mina leder längre. Jag är full av energi!”

Vad gör du med potatisarna?

”Vanligtvis potatismos, kokad potatis eller bakad potatis.”

Tar du kosttillskott?

”Ja, jag tar B12. Inget annat”

Blir du aldrig uttråkad?

”Det har faktiskt förvånat mig mest, jag kan inte förklara varför men jag blir inte det minsta uttråkad av potatis.”

Nu till den stora frågan. Kommer Andrew fortsätta äta potatis efter det här? Svaret är ja:

"Majoriteten av det jag äter kommer fortfarande vara potatis. Men med lite roligare topping."

Hade ni klarat detta? Dela er åsikt i kommentarsfältet.

Annons