Annons

Så upptäcker du bröstcancer – smarta bilden på citroner kan rädda liv

Annons

Vi har tidigare sett många virala kampanjer som verkligen har gjort en skillnad i världen och denna är inte annorlunda.

Tidigare i veckan kunde vi se hur många Facebook-användare delade hjärtan för att öka medvetandet kring bröstcancer, men det en kvinna gjorde avvek från mönstret och blev en stor ögonöppnare för många.

Erin Smith Chieze delade sin egen personliga historia tillsammans med en bild, ritad av Corrine Ellsworth Beaumont, grundare av organisationen Worldwide Breast Cancer.

På sin Facebooksida skrev Erin Smith Chieze att "ett gulligt hjärta" inte kommer att hjälpa någon. Istället publicerade hon ett foto som visar hur bröstcancer ser ut och känns. Bilden blev snabbt viral, och det är inte svårt att förstå varför. Erin delade även med sig av sina personliga erfarenheter, några av de känslosamma raderna hon skrev på Facebook var följande:

"Jag visste vad bröstcancer var. Jag visste allt om självundersökningar, men en bild som visade vad jag skulle leta efter fick mig att förstå att jag hade en obotlig sjukdom". 

Hon fortsätter: 

"Vi måste dela RIKTIG information, inte söta hjärtan. Om jag inte hade sett bilden av en tillfällighet hade jag inte vetat vad jag skulle leta efter. Gör oss en tjänst, sluta spela spel med liv och börja hjälpa folk på riktigt", skriver hon. 


Bilden som Erin delade är en del av kampanjen Know Your Lemons, skapad av organisationen Worldwide Breast Cancer. Bilden är skapad för att både män och kvinnor ska kunna hjälpas åt att upptäcka bröstcancer i tid. Syftet är att bilden delas för att fler ska kunna få hjälp.

Chieze sade till skillnad från andra virala bröstcancerkampanjer kan detta verkligen göra en skillnad. "Om du verkligen vill hjälpa människor MED cancer, eller de som kommer att FÅ cancer, dela bilder som den här. Det gjorde verkligen en skillnad för mig", sade hon.

Dela gärna vidare!

Annons