Annons

Förstagångsfäder går i genomsnitt upp 8,5 kilo första året, visar ny forskning

Annons

Förstagångsfäder går i genomsnitt upp 8,5 kilo första året, visar ny forskning.

Viktökning under graviditeten hos kvinnor diskuteras ofta, men "Dad Bod, (pappakroppen)" hos män diskuteras inte lika mycket. Enligt en undersökning utförd av LighterLife Fast, går 22% av de nya papporna upp 8,5 kilo efter barnets födelse. Denna siffra är nästan lika med vad nya mammor upplever.

Forskningen visade att en av tio nya pappor går upp lika mycket i vikt som nya mödrar inom det första året.

Trots kända ansikten som Leonardo DiCaprio och Vince Vaughn som går ut offentligt om sin viktökning, är det fortfarande ett ämne som inte blir tillräckligt diskuterade.

Över 1 500 män var med i undersökningen, vilket också avslöjade stunderna när nya pappor insåg den sanna omfattningen av deras viktökning.

  • 25% märktes efter att ha sett en dålig bild av sig själva
  • 27% när kläderna blev för tajta
  • 15% efter att ha blivit andfådda efter att ha lekt med sina barn
  • 26% insåg att de hade gått upp i vikt när andra hälsoproblem dök upp

Varför går nya pappor upp i vikt?

Det finns många anledningar till att förstagångsfäder upplever viktökning. Enligt undersökningen får nya pappor mindre ledighet. 74 minuter mindre, för att vara exakt. Många nya pappor sa också att de motionerar mindre och spenderar inte tillräckligt med tid att laga mat.

Det finns också den oundvikliga sömnstörningen.

Sömnstörningar rör till det med dina nivåer av mättnad - den känslan av fullhet efter att ha ätit. Det leder också till lägre nivåer av testosteron och tillväxthormon, vilket kan påverka din styrka och muskelmassa negativt.

Nu vet ni!

Annons