Annons

5 typer av giftiga personer som man borde bryta kontakten med

Annons

Vi är jättebra på att ta hand om våra kroppar. Vi äter hälsosamt och försöker skära ner på dåliga vanor. Vi är också bra att ta hand om våra känslor. Medveten närvaro eller mindfulness blir allt populärare, precis som ärlighet mot oss själva och andra.

Men hur bra är vi när det gäller att ta hand om våra olika förhållanden?

Precis som gifter kan påverka din kropp, kan giftiga förhållanden påverka din själ. De påverkar din mentala hälsa och självkänsla direkt.

Lyckligtvis är det lättare att undvika negativa människor än det kan tyckas. Du måste bara lära dig att identifiera dem. Man måste helt enkelt lära sig att identifiera dem. Det tar tid, men det är helt klart värd det. Du förtjänar att känna bara människor som stöttar dig.

Det finns 5 typer av giftiga människor i världen.Lär dig att hålla sig borta från dem!

1. Den typ som skyller på andra

Alla måste vi ta ansvar för våra egna handlingar. Det är det enda sättet vi kan växa och förbättra oss som människor. Denna typ har dock aldrig lärt sig det. De vägrar att erkänna sina misstag. De spelar konstant "offerkortet" och tror inte att någon vill dem väl. På grund av detta försöker de skylla sina misstag på andra. Detta för att upprätthålla sitt rykte, även på andras bekostnad.

När du träffar en person som denna typ, acceptera inte deras negativitet. Stå på dig och vägra att bli ett offer. Kom ihåg att det inte är ditt fel.

2. Personer som klagar hela tiden


Sådana människor klagar på allt de kan tänka sig. De tror att allt kan vara ett problem. De gör ofta saken värre än den är, ofta för att de vill få uppmärksamhet. De letar egentligen bara efter en publik.

Det kan vara svårt att hantera en gnällspik. Det är lätt hänt att man dras in i deras negativitet. Dock finns det en enkel lösning. För det första, när de börjar klaga, be om mer information. Är problemet verkligen ett problem? Om så inte är fallet avsluta helt enkelt diskussionen. Din mentala hälsa är mycket viktigare.

3. Personer som skvallrar

Skvallerbyttor är tyvärr överallt. De älskar en bra historia även om (eller kanske särskilt om) den är osann. Skvaller förklaras ofta med osäkerhet. När den här personen berättar något de har hört gör de det för att känna sig viktigare och för att visa att de har koll.

Människor som skvallrar bryr sig inte nödvändigtvis om vems historia handlar om. De vill bara vara med i ''Hörde du att...?''-diskussionen. Det här är en riktigt dålig vana, dock. Du har att göra med lögner och halvsanningar - och det är negativt för alla inblandade! Avbryt historian och byt samtalsämne


4. Personer som bara tänker på sig själva

Denna typ är för ambitiös. De är redo att dra ner vem som helst om det innebär att de själva blir högre upp. De är manipulerande och beräknande och varje konversation med dem tjänar bara till att klura ut vad de kan få ut av dig. (Roligt hur det är aldrig tvärtom ...) Om du väljer ett förhållande med en sådan person kommer det alltid komma till ett pris. Det är svårt att se hur stadigt förhållandet verkligen är eftersom de bara tar och aldrig ger tillbaka.

Ta en stund och fråga dig själv: Hur hjälper de mig? Gör jag dem alltid tjänster utan att kunna fråga dem om de kan göra mig en tjänst? Låt inte en egoist trampa på dig. Det kommer att tömma dig. Stå upp för dig själv och låt dem ta reda på resten. De får bara bli förvånade, särskilt eftersom de alltid är vana vid att få det de vill. Den reaktionen är värd mer än något annat som du kan ge dem.

5. Personer som bara är ute efter uppmärksamhet

Denna typ kan hänvisas till med en enkel akronym:  COA (center of attention), dvs. personer som vill få all uppmärksamhet.

De är otroligt desperata. De kommer att göra allt (och vi menar allt ) för att alltid vara i rampljuset. Det är ett extremt barnsligt beteende. Barn är helt enkelt inte tillräckligt mogna att förstå att världen inte snurrar runt dem. Men när vuxna beter sig på detta sätt är det bara konstigt och gör alla obekväma.


Sänk dig inte till deras nivå och reagera inte. Vi skulle inte vilja ge efter för barnens minsta vink. Annars kommer de bara att ta det för givet, de kommer alltid att vara COA. Den regeln är dubbelt så viktigt när det gäller COA-vuxna. Ignorera dem helt enkelt. De kommer att lugna ner sig efter ett tag.

Känner du igen någon av dessa 5 typer? Berätta vad du tycker i kommentarsfältet och visa den här artikeln för dina vänner och familj!

Annons