Annons

Därför är människor som gråter till film mentalt starkare

Annons

Det finns en känd stereotyp som menar om du gråter är du svag. Men det är dags att tänka om, eftersom gråt faktiskt betyder att du är mentalt stark.


Det betyder att du är empatisk. Empati är ett bra ord för att förstå andras känslor. Om du börjar gråta när du kollar på en film betyder det att du relaterar till det som karaktären går igenom. Även om du vet att det är en skådespelare är känslorna äkta för dig. Empati är ett tecken på styrka eftersom känslor kan vara utmattande. Man gråter alltså både för att släppa ut känslor och för att man känner empati. Förmågan att relatera till andra kommer bara att ge dig framgång i ditt liv. 

Det betyder att du har kontroll över dina känslor.

Forskning visar att det faktiskt är bra att gråta när man kollar på film. Människor som gråter är inte bara empatiska - de är extroverta, feminina, har högt självförtroende och kan också hantera stress. Just extrovert kommer som en överraskning för många.

Varför? Personer som är extroverta har mer insikt i sina känslor. De respekterar också sig själva eftersom de vågar visa sina känslor, även om det innebär att gråta under en film. Det är ett tecken på styrka. Om du är extrovert är du inte rädd för att fälla några tårar under en känsloladdad film. Extroverta människor tar också kontroll och blir ledare.

Varför? Människor som är extrovert har högre medvetenhet om vad de känner. De respekterar sig också mer eftersom de har större chanser att bara "kasta sig in i det", även om det innebär att gråta medan man tittar på en film. Det är en symbol för styrka. Om du är extrovert är du inte rädd för att gråta på en känslomässig plats i en film. Extrapersonal sätter sig också i stånd att vara ledare.


Du är starkare än du tror om du gråter när du kollar på film. Det ger dig också en fördel. Du är inte bara djupt medveten om dina egna känslor, du kan även ''läsa'' andras känslor.

Du är bättre på att välja bra vänner och se igenom lögner. Du är en kreativ själ eftersom du dyker ner i en film totalt.

Blir du tårögd när du kollar på en känsloladdad film? Var inte rädd för att låta tårarna falla! Det ger dig kontakt med dina känslor och ökar din mentala styrka.

Vad tycker du, betyder det att du är stark om man gråter under filmer? Visa detta för en vän eller familjemedlem som alltid gråter under Titanic!

Annons