Annons

Akta dig: Psykopater använder dessa 5 meningar för att manipulera dig

Annons

Psykopater kan driva dig till vanvett, och de är världsmästare för att manipulera och charma alla på deras väg. Känner du en psykopat? Håll ögonen på dessa tecken.

Om det finns något som är fascinerande och läskigt samtidigt, så är det psykopater.

Du vet aldrig vad de kan hitta på - eller vem de överhuvudtaget är. Kanske visar din charmiga chef alarmerande tecken på psykopati, men det kan också vara en person i din familj eller någon i din stad. Vilket är ganska otrevligt att tänka på.

Det uppskattas att 1 procent av populationen av psykopater. De är ofta förknippade med bestiala mord och andra iskalla handlingar som går utöver andra människor utan att de känner empati.

Men hur vet man då om en människa är psykopat eller inte?

Jackson MacKenzie är ägaren till bloggen Mindbodygreen och har skrivit en bok om psykopater. Här är fem meningar som enligt honom syftar till att manipulera mottagaren - precis som en sann psykopat är skicklig på.

1. "Du överanalyserar allt"

Om en person säger så ofta till dig ska alarmklockorna ringa. Meningen sägs för att få mottagaren att känna sig skyldig istället för att ta på sig ansvaret själv. Det är helt enkelt ett klassiskt sätt att få fokus vända sig bort från vad de har gjort fel.

- Psykopater har som mål att få dig att tvivla på din intuition genom att kontinuerligt plantera små spår, som gör dig orolig - och sedan skylla på dig att känna ångest, skriver Jackson MacKenzie.


2. ”Jag hatar drama”

Psykopater säger att de hatar dramatik, men av någon konstig anledning är det väldigt ofta denna typ av människor som HELA TIDEN är i centrum när det gäller drama. 

3. "Du missförstod mig"

Det kan naturligtvis finnas många situationer där denna mening är ganska lämplig att säga och där det inte betyder att avsändaren är psykopat. Men det är också karakteristiskt för psykopater. Han/hon försöker lägga skulden på dig om och om igen.


4. "Du är så känsliga"

Psykopater driver dig till gränsen, och sedan kallar de dig för känslig eller överkänslig när du slutligen bryter ihop - allt för att ge dig dåligt samvete så psykopaten kan fortsätta ha kontrollen över dig.

5. "Du är galen/bipolär/bitter/kär i mig"

Psykopater är riktigt bra på att skuldbelägga andra. De tror också väldigt ofta att alla andra är kära i dem och kan inte acceptera att det inte är på det viset.

- Lämna dem direkt. Detta betyder inga sms, samtal, mails eller vänskap på Facebook. Annars kan du vara säker på att de kommer att göra allt som står i deras makt för att få dig att känna dig galen, skriver Jackson MacKenzie.

Annons