Annons

Läraren får hennes 9-åriga son att gråta i skolan. Då visar han en lapp från läraren som nu får tusentals föräldrar att jubla.

Annons

Barn kan gråta i skolan för en mängd olika skäl. Det kan bero på att de har blivit utsatta för mobbning. De kan ha presterat dåligt på ett prov. Eller de kan även ha separationsångest från att vara borta från sina föräldrar och familj.

Men mycket sällan gråter barn glädjetårar som ett resultat av en lärares agerande. Visst, lärare gör otroliga saker för våra barn, men inte många barn rörs till tårar av en lärares gest.

När Abby Martin hämtade sin son Rylan från skolan en dag, förklarade 9-åringen för hans mamma att han var generad eftersom han hade gråtit i skolan. Mamman som trodde att Rylan hade blivit mobbad eller trakasserad blev chockad, men då förklarade Rylan att en lärare hade orsakat hans tårar.

dylasn3

Rylan hoppade in i bilen idag och berättade att han skämdes då han hade gråtit i skolan. Jag frågade honom vad han var upprörd över och han berättade att han grät för han var glad över en lapp hans lärare gav till klassen innan de skrev sitt prov. Jag behöver knappast säga att när jag läste det grät jag också. Vi behöver inte bara fler lärare som henne i skolan, vi behöver fler personer som henne i världen.

Såhär skrev läraren i brevet:

Nästa vecka kommer ni att skriva era ISTEP-prov (ungefär nationella prov, reds. anm.) i matte och läsning och två veckor senare kommer ni att genomföra era IREAD-prov (se tidigare förklaring). Jag vet hur hårt ni har jobbat, men det finns någonting väldigt viktigt som ni måste veta.

Proven bedömer inte allt det som gör er speciella och unika. Människorna som skapat dessa prov och sätter betygen känner inte er lika bra som jag gör, och definitivt inte lika bra som era familjer gör.

De vet inte att vissa av er pratar två språk, eller att ni älskar att sjunga eller att rita. De har inte sett er naturbegåvning när det kommer till att dansa. De vet inte att era vänner litar på att ni ska finnas där för dem, att era skratt kan lysa upp den mörkaste dagen, eller att era ansikten blir röda när ni skäms. De vet inte att ni deltar i idrott, undrar över framtiden eller att ni ibland hjälper er lillebror eller lillasyster efter skolan. De vet inte att ni är snälla, pålitliga och eftertänksamma… Och varje dag försöker ni att vara den bästa versionen av er själva.

Resultaten ni får på de här proven kommer att berätta något för er, men de kommer inte att berätta allt. De här testen definierar inte vem du är. Det finns många sätt att vara smart på. DU är smart! DU är tillräcklig! Du är ljuset som lyser upp min dag och anledningen till att jag är så glad över att åka till jobbet varje dag. Så, mitt bland alla dessa prov, kom ihåg att det finns inget sätt att ”testa” alla de otroliga och fantastiska saker som gör dig till DIG.

Allt jag begär är att du gör ditt bästa och inte ger upp. Du har jobbat för det här sedan du gick i förskolan och är redo. Jag tror på dig!

kdsksc4kkdi

Dela gärna om du också håller med om det läraren skriver – vi kan bara göra vårt bästa!

Annons