Annons

16 saker du bör säga adjö till År 2016

Annons

1.  

Säg adjö till rösterna i ditt huvud som talar om att du är oförmögen att göra något eller vara någon. De ljuger ganska mycket, och du bör veta det vid det här laget.

2.

Säg adjö till behovet av validering. Vi behöver alla validering från gång till gång, men du måste inte hela tiden fullfölja det. Så länge du ser din största potential eller hur långt du har kommit, behöver du inte söka efter någon att bekräfta det åt dig.

3.

Säg adjö till alla de stunder du inte var så stolt över: glöm dem och kom ihåg att du är en människa som fortfarande lär sig att leva.

4.

Säg adjö till de löften som du inte höll, kom ihåg att tidpunkten är allt, och bra saker tar tid.

5.

Säg adjö till självtvivel och negativitet som förra året kom med. Det kanske inte är det lyckliga slutet du ville ha, men det kan möjligen vara den lyckliga början du inte såg komma.

6.

Säg adjö till de tider du grät och de gånger du var i så mycket smärta, och ge dig själv en klapp på axeln för att du gick igenom ännu ett annat hinder. Förr eller senare kommer du komma till mållinjen.

7.

Säg adjö till de människor som inte vill något att göra med dig; de är inte avsedda att vara i ditt liv för en eller annan anledning. Fokusera på de som gör det och de som bryr sig.

8.

Säg adjö till det minne du spela upp i huvudet, vare sig bra eller dåligt, det som håller dig uppe på natten undrar var det gick och om det inte kommer att hända igen. Du påminde dem och pausade dem alldeles för många gånger; nu är det dags att hitta något annat att titta på.

9.

Säg adjö till missbruket du hade för din mobil, eller din bärbara dator, eller sociala medier, eller något du var glupsk besatt i. Tillbringa mer tid med naturen, och lär dig själv att för mycket av någonting kommer småningom kväva dig.

10.

Säg adjö till de förväntningar du hade för dig att vid det här laget bör du ha gjort det eller det andra. Livet kan vara rörigt, och det sista du behöver är att fästa dig vid kaoset.

11.

Säg adjö till alla ord folk berättat om dig själv, de som gjorde att du älskar dig själv lite mindre. Tänk på hur lite dessa människor vet om dig och din berättelse eller varför du är som du är. Tänk på hur vissa människor gillar att förringa andra för att må bra om sig själva, och när du ändå håller på är, säg adjö till dessa människor.

12.

Säg adjö till de tider du var omogen, eller gick över gränsen, eller hade ingen sunt förnuft. Kom ihåg att dessa är de stunder som påminner dig om att du inte är perfekt och att du är ett pågående arbete. Ta det som en ödmjuk erfarenhet och gå vidare.

13.

Säg adjö till de tider du saknade någon som inte saknade dig tillbaka. Så småningom kommer du inte sakna dem längre, och du kommer lära dig att att andra människor saknar dig mer än du vet.

14.

Säg adjö till resan du inte tog, eller staden du aldrig åkte till, eller bröllopet du missade, eller de möjligheter som passerade förbi. Allt går inte som planerat och du behöver inte bära skulden med dig överallt. Låt det vara en påminnelse om att oavsett hur hårt vi försöker, kommer vi inte alltid vara i kontroll.

15.

Säg adjö till alla brister du pekar ut i spegeln och de gånger du verkligen inte gillade vem du tittade på. Köp en ny spegel om du måste, men ännu viktigare, börja gilla vem du ser och ändra sättet hur du ser på dig själv.

16.

Slutligen, säg adjö till tanken att nästa år kommer att vara densamma och att ingenting någonsin kommer att förändras, och börja säg hej till till alla underbara möjligheter, drömmar och tillfällen som väntar på att manifestera sig för dig.

Annons