Annons

Mamman ville slänga sin smutsiga plåt. SEN lärde sig hon detta knep. – Den ser helt ny ut!

Annons

Med normalt slitage och tidens gång så blir plåtar och annat smutsigt och i sämre skick. Istället för att slänga dessa verktyg kan man göra de här enkla tricksen för att rengöra dem så de ser ut som nya!

Smutsigt glas eller keramik.

Viralking-cookingpans-cleaning

Du kommer att behöva:

Flytande diskmedel

Bakpulver

Vatten

Aluminiumfolie

En gammal tandborste

Glas kan vara en av de svårare ytorna att rengöra eftersom fläckarna ofta är ”inbakade”. Det här tipset gör det som tur är mycket lättare!

Doppa tandborsten i flytande diskmedel och sen i bakpulver. Skrubba det här på alla fläckar. Låt stå 20-30 minuter så att smutsen släpper. Skrynkla ihop en bit aluminiumfolie och skrubba bort fläckarna. Glaset borde nu se klart och rent ut.

Bakplåtar av rostfritt stål.

Viralking-cookingpans-plat

Du behöver:

Väteperoxid

Bakpulver

En grov svamp.

Plåtar är en självklarhet när man bakar och därför blir de snabba väldigt snabbt.

För att städa dem sprid ut ett lager med bakpulver på plåten och häll sen på en lager väteperoxid. Till sist lägg på ännu mer bakpulver på allt. Låt nu plåten stå i 1-2 timmar och skrubba sen rent den med din svamp. Fläckarna borde gå bort lätt.

Det finns även en alternativ enklare version.

Viralking-cookingpans-plat2

Till den här behöver du:

Papper

Vatten

Bakpulver

Aluminiumfolie.

Häll på bakpulver på plåten och sprid pulvret med ett fuktigt papper. Använd en ihop skrynklad bit aluminiumfolie och skrubba iväg de svårare fläckarna. Tvätta plåten med varmt vatten och diskmedel. Låt plåten lufttorka och så är du klar!

Aluminium plåtar.

Viralking-cookingpans-aluminiumjpg

Du behöver:

Vatten

Ättika

En kastrull

En svamp

Aluminium kan få nytt liv genom att använda rätt teknik.

Till att börja med fyll en kastrull med lika delar vatten och ättika. Låt detta koka, när det börjat koka ta av det från plattan och låt blandningen svalna till rumstemperatur. Doppa svampen i blandningen och börja skrubba på fläckarna. När alla fläckar är borta rengör plåten med varmt vatten och diskmedel. Till sist låt plåten lufttorka och njut av din ”nya” aluminiumplåt.

I videon nedan ser du hur lätt man kan diska saker gjort av koppar! Dela den här artikeln om du lärt dig något nytt

Annons