Annons

Flickan ombeds välja docka som ”liknar henne” – 3-åriga Sophias svar till kassörskan är guld

Annons

När 2-åriga Sophias föräldrar lät henne välja sin present i butiken visste hon precis vad hon ville ha – en docka. Sophia var på jakt efter en docka som var läkare, eftersom det var något hon själv drömde om. 

Men när Sophia valt ut den dockan hon ville ha, ifrågasatte expediten i kassan om inte Sophia ville ha en docka som var "mer lik henne själv". Sophias mamma, Brandi Benner berättar att hon började bli förbannad men att Sophia var snabbare att svara.

Sophias svar på tal har fått en halv miljon människor att jubla på Facebook.


Så här skrev mamma Brandi på sin Facebook-sida:

”Nick och jag sa åt Sophia att efter att ha pottränat i en hel månad, skulle hon få välja ett speciellt pris. Hon valde, såklart, en ny docka. Hon är helt besatt.

Medan vi tittade runt, frågade kassören Sophia om hon skulle på ett födelsedagskalas. Vi stirrade båda på henne. Hon pekade sedan på dockan och frågade Sophia om hon hade valt ut den åt en vän. Sophia fortsatte att stirra blankt och jag förklarade för kassören att det var ett pris för att hon lärt sig gå på toa.

Kvinnan gav mig en förvirrad min och vände sig mot Sophia och frågade: ‘Är du säker på att det här är dockan du vill ha?’

Sophia hittade till slut sin röst och sa: ‘Ja, tack!’

Kassören svarade: ‘Men hon ser inte ut som du. Vi har många andra dockor som ser mer ut som du.’

Jag blev genast ilsken, men innan någon kunde säga något, svarade Sophia med: ‘Jo, det gör hon visst. Hon är en läkare precis som jag. Och jag är en söt tjej och hon är en söt tjej. Ser du hennes fina hår? Och ser du hennes stetoskop?’

Lyckligtvis bestämde sig kassören för att släppa frågan och svarade bara: ‘Åh, så trevligt.’

Den här upplevelsen bekräftade precis min övertygelse om att vi inte föds med idén om att färg spelar roll. Hud kommer i många olika färger, precis som hår och ögon, och alla nyanser är vackra.”

Dela gärna den här fina historien med dina vänner om du också tycker Sophia är en supertjej!

Annons