Annons

Miljonärens sista ord på dödsbädden får oss att fundera över vad som är viktigt i livet.

Annons

Att ha ett jobb är något som de flesta människor är beroende av. Vi måste tjäna pengar för att överleva. Men för några blir pengar deras huvudsakliga kamp. De är aldrig nöjda. De får aldrig nog.

Brevet påstått ha skrivits av mångmiljonären Steve Jobs på hans dödsbädd, men samtidigt finns det många källor som motbevisar detta. Oavsett vem författaren är, är budskapet otroligt viktigt.

Läs det starka brevet, och kanske kan det ge dig en annan uppfattning om vilka val som verkligen betyder något i livet.

gemaldmen

"När jag skriver detta ligger jag i min sjukhussäng och ser tillbaka på mitt liv. Jag förstår nu att alla hyllningar och de rikedomar jag en gång var så stolt över är betydelselösa med min död så nära förestående.

I mörkret, när jag betraktar det gröna skenet från utrustningen som hjälper mig att andas och hör surret när maskinerna arbetar, så kan jag känna hur min förestående död står lutad över mig.

Först nu förstår jag att när du väl känner dig trygg i din ekonomiska tillvaro, så måste du ta tag i saker som inte har med ekonomi att göra.

Det handlar om saker som är mycket viktigare – kärlek, konst eller drömmar från barndomen.

Sluta sträva efter pengar, det enda de gör är att förvrida en människa, precis som de gjort med mig.

Gud har skapat oss alla på samma sätt, vi kan alla känna kärleken i våra hjärtan. Illusioner skapade av berömmelse eller pengar, som i mitt fall, är ingenting jag kan bära med mig.

Jag kan endast bära med mig de minnen som bärs upp av kärlek.

Det här är äkta rikedom som kommer att följa och ledsaga dig och ge dig den styrka och det ljus du behöver för att fortsätta framåt.

Kärlek kan färdas tusentals mil – så livet har inga begränsningar. Flytta till platsen du längtar efter. Sträva efter att nå de mål du vill nå. Allting finns i ditt hjärta och i dina händer.

Vilken är världens dyraste säng? Sjukhussängen.

Du kan, om du har pengarna, anställa någon för att köra din bil, men du kan inte anställa någon för att ta över den sjukdom som dödar dig.

Materiella saker du förlorat kan hittas igen, men det finns en sak som du aldrig kan hitta när du förlorat det: livet.

I vilket skeende i livet du än befinner dig just nu, så kommer vi alla obönhörligen behöva möta dagen då ljuset till slut släcks.

Snälla du, värdesätt kärleken i din familj, kärleken till din partner och kärleken till dina vänner.

Behandla alla väl och var vänlig mot dina grannar. Lev ett liv fyllt av kärlek och mening."

Det kunde inte sagts bättre! Dela gärna artikeln med dina vänner för att dela denna viktiga perspektiv på livet!

Annons