Annons

Forskarna avslöjar: Män gömmer sig i snitt 7 timmar per år på toaletten - här är anledningarna

Annons

Du hör ofta att folk klagar på att de inte får tillräckligt med "ensamtid", tydligen är det inte fallet för män som sägs spendera sju timmar per året på toaletten - utan att utföra toalettbestyr, skriver Mirror.co.uk

I studien deltog 1 000 män och det visade sig att "tjatiga"-partners, jobbiga barn, undvikande av hemmasysslor och chansen att greja med sin mobiltelefon utan att störas är de främsta anledningarna att gömma sig.


Tillsammans för att få en lugn stund, sa var tredje man som erkände att de också tar sin tillflykt till toaletten när deras partner är "tjatiga" på dem, eller för att undvika barnen.

Andra viktiga orsaker var undvikande av hemmasysslor och chansen att greja med mobilen ostörd.

Forskningen, som beställdes av badrumsföretaget, Pebble Grey, fann att en av 10 besök på badrummet störs i genomsnitt - det är 171 under ett typiskt år.

En talesman sa: "Vi behöver alla lite tid åt oss själva - för att tänka lite eller stänga av helt."

– Toaletten är hemmets fristad, en plats där vi kan stänga ute omvärlden, även om det bara är för en liten stund. Något som många män passar på att utnyttja, säger en talesperson från företaget som utförde studien.

I undersökningen fann man att störningar är mest sannolikt orsakade av männens partners, med barnen inte långt efter.

45 procent sa att att få någon tid till sig själva är en kamp - och ett 25 procent hävdade att deras partner inte uppskattar hur upptaget deras liv är.

25 procent av männen gick så långt som att säga utan toalettbesöken så vet de inte om hur de skulle klara sig.

Tryck på dela-knappen så att dina vänner också får läsa det här!

Annons