Annons

Det här händer i din kropp när du slutar att ha sex, nummer 8 är riktigt otäck

Annons

De flesta har under livet vita perioder utan sex. Vi har gjort en komplett lista över de saker som händer med kroppen när man inte längre har ett regelbundet samliv. Och det lönar sig verkligen att komma igång med sänggympan igen!

Här är 10 grejer som händer när glöden helt avtar i sängkammaren!

1. Ditt immunförsvar blir svagare

Forskare vid Pennsylvania Wilkes University fann att personer som har regelbundet sex har en högre antikroppskoncentration än de som inte gör det. Det visar sig att sex ökar ditt immunförsvar, medan brist på det försvagar det. Fysiologiskt tror läkare att sexuell aktivitet orsakar kvinnans kropp gör sig redo för att bli gravid.

2. Din stressnivå ökar

Det finns en bestämd koppling mellan lägre blodtryck och sex. En studie från 2006 i Biological Psychology Journal fann att personer som hade sex ofta upplevde lägre stress- och ångestnivåer. Om du har vant dig vid regelbundet sex kan du bli extra utsatt för stress när du plötsligt genomgår en vit period utan sex.

3. Du får svårare att bli upphetsad

Det är svårt att tro, men sant: Om du inte regelbundet "övar" är det svårt för många människor att bli upphetsade när det väl kommer till kritan. Män kan uppleva problem med erektionen och det kan vara svårare för kvinnor att få en orgasm.

4. Dina drömmar förändras

Vissa människor märker plötsligt att de har konstiga drömmar när deras sexliv inte är på topp. Det kan innebära att du oväntat börjar drömma om sex eller får orgasmer i sömnen. Om du har vant dig vid regelbundet sex kan du bli extra utsatt för stress när du plötsligt genomgår en vit period utan sex.


5. Ditt hjärta får inte samma motion 

Det finns ett samband mellan sex och din hjärthälsa. Utöver de uppenbara fördelarna med att få upp pulsen, så utsöndrar kroppen vissa hormoner under sex som är bra för ditt hjärta.


6. Sexlusten avtar

Om din kropp märker att du har en långvarig dålig period i sexlivet, minskar produktionen av hormoner som styr ens sexlust. Du känner dig mindre sugen att ha sex när du inte fått ligga på länge. Dessutom kommer din livsenergi förändras. Och detta beror på att dina hormoner långsamt försvinner.

7. Känslorna för din partner förändras

När ett par i ett förhållande sällan ligger blir deras interpersonella avstånd större. Du kan börja få olustiga känslor gentemot din partner och andra kommer att framstå som allt mer attraktiva för dig.

8. Du kan bli dummare

En studie från 2014 visade att samlag motverkar minnesförlust och ökar neurogenesen, skapandet av färskt neuroner i hjärnan. Det förbättrar också kognitiv funktion genom att undertrycka kronisk stress.

9. Självkänslan minskar

Det är inte förvånande att en persons självkänsla minskar, om den personen inte känner sig önskad. Men en brist på sex har visat sig påverka människors välbefinnande, vilket leder till sorg eller depression när sex är frånvarande i sitt liv. Studier har visat att sex regelbundet hjälper till att bekämpa depression.

10. Ökar risken för prostatacancer

Risken för att få cancer i prostatan minskar radikalt hos män som har minst fem ejakulationer i veckan, enligt forskning från Bostons universitet.

Det finns många fördelar med regelbundet sex, DELA den här viktiga informationen vidare till dina vänner!

Annons