Annons

Döttrarna vägrade städa sina rum – mammans kreativa lösning sprids som en löpeld

Annons

Tonåringarna vägrade att rengöra sina rum, då kastade mamman alla deras kläder som bestraffning. Dagens tonåringar är utmanande. Alice Velasquez kan intyga detta - som själv har döttrar i tonåren. Hon berättar att förra året var det väldigt hektiskt hemma i familjen där hon upprepade gånger behövde be hennes flickor att städa upp i sina stökiga rum.

Detta var något hennes flickor totalt struntade i så det slutade med att hon fick städa allt själv, men det kändes inte rätt. Alice fick helt enkelt nog och tänkte att det var dags att lära dem en läxa, genom att lägga alla deras tillhörigheter i soppåsar. Hon publicerade detta på Facebook, bilder av påsar och skrev:

– Vad ska man göra när man har fått nog av att tjata på sina tonårsdöttrar om att deras rum ser ut som skräp? Jo, man tar alla deras saker och packar ner dem i plastpåsar, skrev mamman på sin Facebook.

Och det smarta med hennes idé - hennes döttrar var tvungna att köpa tillbaka plastpåsarna från sin mamma, till ett pris av 160 kronor styck. Men de kunde bara köpa tillbaka sina saker med pengar som de tjänat in genom att göra hushållssysslor.

– Folk kontaktade mig från Japan, Frankrike och Indien, berättar Alice. Vissa skrev att jag var hemsk mot mina barn, men de flesta blev inspirerade och tyckte att jag kommit på ett smart sätt att lära mina döttrar att ta ansvar.

Vad tycker du? Är det här en bra idé som kan få barn att hjälpa till mer i hemmet? Dela gärna med dina vänner! 

Annons