Annons

Därför lägger hunden huvudet på sned - enligt vetenskapen

Annons

Vi älskar våra hundar så mycket men de kan vara ganska konstiga ibland. Ibland gör de saker och vi har ingen aning om varför. Vi tänker "hundar är hundar", men har du någonsin undrat varför de faktiskt gör dessa saker?

Det finns faktiskt väldigt specifika skäl till varför våra hundar gör konstiga saker som att sniffa i rumpan eller rumpan i mattan.

1. Äta gräs

Du kommer att upptäcka att vissa hundar gillar att äta gräs fastän det får dem att spy. Även om det kan tyckas ohälsosamt, kan hundar göra detta för att förbättra matsmältningen, bli av med mask i magen, eller uppfylla ett näringsbehov som brist på fiber.

2. Lägga huvudet på sned

Det är inte så att din hund inte förstår dig eller att du är särskilt intressant, det är att de inte kan höra dig. Experter säger att hundar lutar huvudet för att justera öronen så att de bättre kan uppfatta vart ljudet kommer ifrån.

3. Sniffa i rumpan

Människor skakar hand... hundar sniffar rumpor. En hund som sniffar någon annans rumpa är en hunds sätt att säga "Hej, hur mår du? Trevligt att träffa dig." Det är så de lär känna varandra. Deras luktsinne är 10 000 gånger starkare än en människa och doft kan berätta mycket om en person, särskilt när det kommer från ett område som stinker som en rumpa.

4. Äta bajs

Även om detta verkar äckligt och bisarrt, är det faktiskt ett vanligt rengöringsbeteende hos hundmammor. Vissa hundar utan ungar kommer att äta bajs för att städa upp på bakgården. Men ja, visst är det äckligt.

5. En stirrande blick

När människor stirrar på en blir man obekväm och osäker. Men våra fyrbenta vänner menar inget illa. Din hund vill bara ha lite kärlek.

6. Dra rumpan i marken

Det kan vara ett tecken på att din hund har en smutsig rumpa och försöker få den ren. Det kan också innebära att din hund har analbesvär eller att de har maskar.

7. Jaga sin svans

Detta beteende kan faktiskt orsakas av flera saker, till exempel om din hund är i ett trångt utrymme där rörelsen är begränsad, att de är uttråkad, fått loppor, inte vet om vad deras svans är om de är en valp eller irriterad analkörtlar.

8. Juckar på saker

Det finns vanligtvis inget sexuellt om detta alls. Hundar juckar på saker för att de försöker dominera föremålet som de juckar eller för att de är upphetsade eller söker uppmärksamhet.

Dela så att fler kan få lära sig vad deras älskade hundar egentligen försöker säga.

Annons