Annons

15 saker som bara extra känsliga människor gör

Annons

Extra känsliga människor ger ett annat perspektiv till världen. Om du förstår vad som gör dem unika, kan det ge dig ett verktyg för att komma närmare individen.

Här är 15 saker som bara extra känsliga människor gör

Att vara extra känslig är inte en dålig sak. Det är bara ett annat sätt att förhålla sig till världen. Att vara "högkänslig" har nyligen blivit ett hett ämne igen (efter att ha använts för första gången tillbaka på 1990-talet) på grund av ett ökat intresse för introversion och hur det relaterar till egenskaperna hos känsliga personer

# 1 De förstår andra bättre.

Mycket känsliga individer brukar vara medvetna om vad som händer med andra människor. Detta ger dem inblick i vad människor upplever, tänker och känner. Den här typen av känslighet uppfattas som en bra sak i östlig tänkande, medan det anses negativt i västvärlden.


# 2 Många undviker lagsporter.

Ett kännetecken för många mycket känsliga människor är att de tror att alla tittar på dem, särskilt i gruppaktiviteter som lagsporter. Dessa människor tenderar att göra bättre i enskilda sporter som cykling eller löpning.

Det är ett drag som vissa väldigt känsliga människor inte visar eftersom deras familj stödde dem i en lagsporter som barn.

# 3 De känner saker mer intensivt än andra.

Introversion är ett kännetecken för personer med högkänslighet. När en sådan person känner känslor börjar introspektionen och de kan gå djupt in i sig för att behandla och analysera vad de upplever.

Det som kan tyckas vara en vanlig känslomässig upplevelse kan vara djupare för dem som går djupt för att ta reda på vad som händer.

# 4 De reagerar med empati.

Hårda eller svåra situationer gör det bästa av mycket känsliga människor. Om en vän går igenom en utbrott, kommer den känsliga personen att reagera med empati.

De bryr sig inte om andras reaktioner när något går illa.


# 5 De behöver tid att bestämma.

Spontana beslut kan vara svåra för en extra känslig person. De vill först kontrollera informationen eftersom de inte vill komma in i svåra situationer.

Om personen tar sig tid att överväga situationen och förmågan att hantera den, ger det honom eller henne större förtroende för sitt slutliga beslut.

# 6 De hatar att göra misstag.

När en känslig person gör ett "felaktigt" beslut, anser de att det är ett nederlag. De blir arga eller irriterade på sig själva.

Denna reaktion leder tillbaka till de djupa känslor och introspektion som sådana individer tenderar att ha.


# 7 De ser allt runt dem.

En mycket känslig person är mycket uppmärksam på vad som händer runt omkring dem - hela tiden. De anmärker detaljerna i ett rum så fort de går genom dörren.

De märker när människor som de känner inte beter sig normalt eller är i ett emotionellt tillstånd.

# 8 Vissa av dem är inte introverta.

Det finns en utbredd uppfattning att en person som är mycket känslig också är introvert. Men i själva verket är omkring tre av tio extrovert.

Detta händer vanligtvis när en person har möjlighet att interagera med många människor medan han eller hon växer upp i ett tätt samhälle.


# 9 De är tankeväckande, framgångsrika medarbetare.

Uppmärksamhet på detaljer och den tankfulla naturen gör känsliga människor idealiska arbetare i många miljöer. De tenderar att tänka genom situationer och fatta solida beslut. 

De kan ta ansvar och leverera resultat. De tänker på vad de gör för att göra dem stora tillgångar på många lag.

# 10 De lider ofta av ångest eller depression.

Många extra känsliga människor upplever ångest och depression i sina liv. Detta är ofta resultatet av negativa upplevelser som barn. Om en person inte känner sig trygg hemma eller i skolan medan han eller hon är ett barn kan det sätta människans nervsystem i ständig beredskap.

Att vara omgiven av stödjande familjemedlemmar är avgörande för ett barn med mycket känsliga känslor.

# 11 De är mer känsliga för irriterande ljud och upplevelser

Att bli irriterad av vissa ljud är ganska naturligt för många människor. Men de som är extra känsliga tenderar att bli irriterade lättare och snabbare.

De blir överväldigade lättare, vilket gör dem mer känsliga för irriterande ljud och upplevelser. För mycket aktivitet kan också gå dem på nerverna.


# 12 De blir mer rädda för skräckfilmer eller filmer fulla av våld.

Du kan också bli rädd av att titta på en våldsam film eller skräckfilm, men med de som är extra känsliga förstärks känslan och går djupare.

Deras empati och känslighet för överstimulering tenderar att göra dem rädda. De är de som behöver någon att hålla sig vakna med efter en sådan film.

# 13 De gråter lättare.

En av de stigmas som är associerade med extra känsliga människor är att de anses vara "crybabies". De tenderar att gråta lättare än andra eftersom deras känslor är så nära ytan. Men denna lätthet till gråt är faktiskt ett positivt sätt att släppa negativa känslor.

På grund av stigmatiseringen tenderar emellertid känsliga människor att undvika situationer där de kan bli generade eller gråta lätt.


# 14 De tänker på andra.

En mycket känslig person förstår känslor bättre än andra. De tenderar att vara känsliga för andra och samvetsgranna mot sina känslor. Detta gör att den högkänsliga personen i allmänhet ses som en med gott uppförande.

Den här personen upptäcker också när andra inte är vänliga eller samvetsgranna.

# 15 De reagerar starkare på kritik.

Kritik är något som den extra känsliga personen vill undvika. Det känns djupare och blir mer negativt än av mindre känsliga människor.

Instinkten för att undvika det är så starkt att en person kommer att göra vad som helst för att behaga en kritisk chef eller helt undvika den ifrågavarande personen. Ett annat alternativ är att kritisera sig själv först.

Är du en extra känslig person? Har du en vän eller familjemedlem som är? Låt den här personen läsa den här listan - och låt oss veta vad du tycker.

Annons