Annons

''Jag vill inte lämna detta liv'' Döende kvinnas sista ord går viralt på grund av hennes hjärtskärande råd till alla

Annons

Ett rörligt brev skrivet av en döende kvinna har gått viralt efter att hon tyvärr gick bort förra veckan.

Den 4 januari förlorade Holly Butcher, 27, från Grafton, New South Wales, Australien, sin kamp med Ewings sarkom - en sällsynt form av cancer i och runt benen som drabbar mest ungdomar, skriver Daily Mail. Men innan hon dog, skrev kvinnan ett brev till världen som hon bad familjen att publicera på sitt Facebook-konto. Inlägget har har fått mer än 110 000 reaktioner och 80 000 delningar. 

Så här börjar Holly:

‘Det är märkligt att inse och acceptera att du ska dö, 26 år ung. Det en sak du inte tänker på och som du vill ignorera. Dagarna susar förbi och du förväntar sig att de fortsätta att komma; Tills det oväntade inträffar. Jag har alltid trott att jag skulle bli gammal, rynkig och grå. Jag skulle ju få en fin familj (med massor av barn). Jag planerade att bygga upp allt detta med mitt livs kärlek. Jag vill det så mycket att det gör ont”. 


”Men det är det som är grejen med livet; Det är bräckligt, värdefullt och oförutsägbart. Varje dag är en gåva, inte en given rättighet.

Jag är 27 nu. Jag vill inte lämna detta liv. Jag älskar mitt liv. Jag är lycklig. Jag måste finnas kvar, för mina nära och kära. Men jag har förlorat kontrollen, jag kan inte styra över detta. 

Jag skriver inte detta för att jag fruktar döden. Jag gillar det faktum att vi är mestadels är okunniga och inte tänker på att det oundvikliga. Ibland har det känts jobbigt, eftersom döden är lite av ett tabu, det behandlas som ett ämne som aldrig kommer att hända någon av oss. Det har varit lite tufft.


Men jag vill bara att människor ska sluta oroa sig så mycket för de små sakerna i livet och komma ihåg att vi alla någon gång ska ta farväl, så försök att få ut det mesta av livet och se till att du mår bra, ta bort allt onödigt skitsnack. 

Jag har skrivit ned massor av mina tankar och jag har haft en hel del tid att fundera över livet de senaste månaderna. Naturligtvis är det mitt i natten som dessa slumpmässiga tankar oftast ploppar upp i huvudet! 


När du gnäller om löjliga saker (något jag har märkt mycket de senaste månaderna), tänk på någon som verkligen står inför ett problem. Var tacksam för dina småbekymmer i vardagen och kom över det. Det är okej att erkänna att något är irriterande, men fortsätta inte fokusera på det och påverka andras liv i negativ riktning. 

När du väl gjort det, gå ut och ta ett djupt andetag och sug in friska luften i lungorna, titta på hur blå himlen är och hur gröna räden är; Det är så vackert. Tänk hur lycklig du är att kunna göra just det – andas. Du kanske har fastnat i bilköer i dag, eller sovit dåligt eftersom dina vackra barn höll dig vaken, eller kanske din frisör klippte håret för kort. Din nya falska naglar kan gick sönder, dina bröst är för små, eller så har celluliter på rumpan och din mage lite rund.

Men släpp allt det där! Jag svär, du inte kommer att tänka på dessa saker när det är din tur att dö. Det hela är så obetydlig när du tittar på livet som helhet. Jag tittar på min kropp och hur den faller sönder, rätt inför mina ögon.

Det finns inget jag kan göra åt det och allt jag önskar nu är att jag kunde bara få en födelsedag eller jul med min familj, eller bara en dag med min partner och hund. Bara en dag till.

Jag hör folk klaga på hur fruktansvärt jobb de har eller hur jobbigt det är att träna – var tacksam att fysiskt kan göra det. Arbete och träning kan tyckas vara sådana triviala saker … tills kroppen inte tillåter dig att göra något av det!


Jag försökte leva ett hälsosamt liv, i själva verket var det nog min stora passion. Uppskatta din goda hälsa och att kroppen fungerar, även om du inte har den ideala figuren. Njut och omfamna hur fantastiskt det är. Flytta den och ge näring åt den med färska livsmedel. Men bli inte besatt av den.

Kom ihåg att det finns fler saker med träning som gör att du mår bra, bortsett bara från att ha en vältränad kropp. Det fungerar lika bra för att hitta din mentala, emotionella och andliga lycka också. Då kommer du också att inse hur obetydliga och oviktigt det är att den perfekt kroppen som många porträtterar på sociala medier. Ser du något som stör dig, ta bort kontot som dyker upp i ditt nyhetsflöde och får dig att känna dig dålig. Vän eller inte .. Var hänsynslös för ditt eget välbefinnande.

Var tacksam för varje dag som du inte har ont och även de dagar då du är sjuk med influensa, ont i ryggen eller en stukad fotled. Acceptera att det kan vara ett helvete, men var tacksamma över att det inte livshotande och att det kommer att gå över. 

Klaga mindre på folk!... och hjälp varandra mer.

Ge, ge, ge. Det är sant att du får mer lycka av att göra saker för andra, än att göra dem själv. Jag önskar att jag gjorde detta mer. 


Eftersom jag har varit sjuk har jag träffat de mest otroliga och vänliga människor och varit mottagare av de mest genomtänkta och kärleksfulla ord och stöd från min familj, vänner och främlingar; Mer än jag kunde jag någonsin ge tillbaka. Jag kommer aldrig att glömma det och kommer att vara evigt tacksam för alla dessa människor.

Det är konstigt att spendera pengar .. när du dör. Det är inte direkt läge att köpa materiella ting som du normalt gör, typ en ny klänning. Det gör att du tänker på hur dumt det är att vi tycker att det är värt att spendera så mycket pengar på nya kläder och ‘saker’ i våra liv.

Köp något till snällt till din vän, istället för ännu en klänning, skönhetsprodukt eller smycke till nästa bröllop. 1. Ingen bryr sig om du bär samma sak två gånger 2. Det känns bra. Bjud ut dem på middag, eller ännu bättre, laga middag. Dela på en kaffe. Ge / köpa dem en växt, en massage eller ett ljus och berätta för dem att du älskar dem. 


Värdesätt andras tid. Låt dem inte vänta bara för att du inte kan komma i tid. Förbered dig tidigare och uppskatta att dina vänner vill dela sin tid med dig, inte sitta själva och väntar på en kompis. Du kommer att vinna respekt också! Amen syster.

I år kom vår familj överens om att inte ge några julklappar, trots att granen såg ganska ledsen och tom ut. Det var så trevligt för att människor inte hade press på sig att shoppa och i ställer skrev ett trevligt kort till varandra.  Föreställ dig att min familj ska köpa mig en present och veta att de förmodligen skulle få ta hand om den själva. Konstigt! Det kan tyckas tråkigt, men de här korten betyder mer för mig än ett impulsköp. Det var också lättare att göra i vårt hus, eftersom vi inte hade några små barn där. Hur som helst, vad jag vill säga är att julklappar inte är nödvändiga för en meningsfull jul. Vi går vidare. 

Använd dina pengar på upplevelser .. Eller åtminstone – gå inte miste om erfarenheter eftersom du spenderat alla dina pengar på materiella skit. 


Se till att göra den där dagsutflykten till stranden, som du skjutit upp. Doppa fötterna i vattnet och gräva tårna i sanden. Blöt ansiktet med saltvatten. 

Bli ett med naturen. 

Försök bara att njuta och vara i stunden, snarare än att fånga dem genom skärmen på din telefon. 

Livet är inte tänkt att levas genom en skärm, inte heller om för att den perfekta bilden .. njut ögonblicket, folk! Sluta försöka fånga det för alla andra.


Slumpmässig retorisk fråga. Är de flera timmar du tillbringar på att fixa ditt hår verkligen värt det? Jag har aldrig förstått det här. 

Stig upp tidigt ibland och lyssna på fåglarna medan du tittar på vackra färger, samtidigt som solen stiger.

Lyssna på musik .. verkligen lyssna! Musik är terapi. Gammalt är bäst.

Gosa din hund. Jisses, jag kommer jag att sakna det.

Prata med dina vänner. Lägg ner telefonen. Mår de bra?


Resa om du vill det, låt bli om det inte är din grej.

Arbeta för att leva, lev inte för att arbeta.

Allvarligt, gör det som gör ditt hjärta lyckligt! 

Äta kakan. Känn ungen skuld. 

Säg nej till saker du verkligen inte vill göra.

Känn dig inte pressad att göra vad andra människor kanske tror är ett meningsfullt liv .. du kanske vill ha en medioker liv och går bra det också! 


Berätta för dina nära och kära att du älskar dem, varje gång du får chansen. Älska dem med allt du har.

Kom också ihåg om något gör dig olycklig, så har du makt att förändra det – i arbetet eller kärlek, eller vad det nu kan vara. Våga ha modet att förändra. Du vet inte hur mycket tid du har på denna jord, så slösa inte det på att vara olycklig. Jag vet att folk säger detta hela tiden, men det kunde inte vara mer sant.

Hur som helst, detta är bara några råd från en ung tjej. Lyssna och låt bli, mig kvittar det! 

Åh, och en sista sak! Om du kan, gör en god gärning för mänskligheten (och mig) och börja att donera blod. regelbundet. Det kommer få dig att må bra, med den extra fördelen att du rädda liv. Jag tycker det är något som glöms bort, men varje donation kan rädda 3 liv! Det är en enorm inverkan du kan göra på varje person och processen är verkligen så enkel. 

Blodgivning (fler påsar än jag kunde räkna) har bidragit till att hålla mig vid liv ett extra år – ett år jag kommer att vara evigt tacksam för att jag fick tillbringa på jorden med min familj, vänner och hund. Ett år som var ett av de bästa i mitt liv.

..’Tills vi möts igen.

Hol

Kärlek

Dela gärna vidare Hollys avskedsbrev 

Annons