Annons

De vägrade att sätta sin föräldrar på ålderdomshem. Istället gjorde de detta!

Annons

Det är alltid svårt att flytta ifrån åldrande föräldrar och leva med rädsla för att om du inte är nära dem och ser efter dem i deras ålder, du kan missa chansen att hjälpa dem när de verkligen behöver det.

Många vänder sig då kanske till ett ålderdomshem som kan erbjuda rätt assistans - men det finns fortfarande lite osäkerhet eftersom du kan vara längre bort från dem än du hoppades att vara. Så finns det någon lösning för att hålla dina nära och kära närmare dig?

Det finns det nu, och det kallas "Granny Pods". Amerikanske doktorn Kenneth Dupin designade dessa små stugor som är utrustade med den nödvändiga tekniken och de bekvämligheter som behövs till de äldre för att leva bekvämt. Och den bästa delen är att dessa stugor kan stå på våra trädgårdar så att vi hela tiden kan vara nära våra äldre samtidigt som de får all hjälp de behöver.


De små stugorna är fullt rullstolsanpassade och levereras färdigbyggda så att de enkelt kan placeras i trädgården. Elektricitet och vatten ansluts via huvudbyggnaden.

Stugorna levereras med defibrillatorer, räcken, förstahjälpmedel, upplysta golvbrädor och webbkameror så att familjen inne i huset kan säkerställa att deras inneboende mår bra.


Givetvis finns det ett badrum, handikappanpassat, med dusch och toalett.

I duschen finns dessutom handtag och sittplats.

En höj- och sänkbar säng som gör vardagen lite enklare!


Vad tycker du om den här idén? Titta på videon nedan och dela gärna om du också tyckte att de små stugorna var smarta.

Annons