Annons

Den här mannen som vägrar att ''hjälpa'' sin fru hyllas av tusentals

Annons

John Hoxie skrev ett öppet brev på Facebook till sin vän efter en fika. John insåg att hans vän hade fallit i ett sätt att tänka som är lite gammaldags. Brevet riktar sig inte bara till hans vän, utan till alla med samma tankegång (det inkluderar ungdomar som fortfarande bor hemma) Läs hans brev nedan som vi har översatt:


"Jag hjälper inte min fru.

En vän kom till mig på fika, vi satt och pratade om livet. Efter en stund sa jag: "Jag ska diska, jag kommer strax tillbaka." Han såg på mig som om jag hade sagt att jag skulle gå och bygga en rymdraket. 

Han sa då till mig med beundran, men lite förvirrad: "Jag är glad att du hjälper din fru, jag hjälper inte min fru, för när jag gör det, tackar hon mig inte. Förra veckan tvättade jag golvet men fick inget tack. "

Jag gick tillbaka till bordet och förklarade att jag inte "hjälper" min fru.

Faktum är att min fru inte behöver "hjälp", hon behöver en partner.

Jag är en partner hemma och det betyder gemensamt ansvar för alla hemmets uppgifter och funktioner, men det är inte en "hjälp" att göra hushållssysslor.

Jag "hjälper" inte min fru att städa huset eftersom jag också bor här, och därför är det även min uppgift att städa.

Jag "hjälper" inte min fru att laga mat eftersom jag också vill äta och därför måste även jag laga mat.

Jag "hjälper" inte min fru att diska efter att ha ätit eftersom jag också använder tallrikar och bestick .

Jag "hjälper" inte min fru med hennes barn eftersom de också är mina barn och mitt jobb är att vara en far.

Jag "hjälper" inte min fru att tvätta, torka, vika in kläder, eftersom kläderna även är mina och mina barns.

Jag är inte en "hjälp" hemma, jag är en del av hushållet. Och när det gäller beröm frågade jag min vän när det var sista gången efter att hans fru avslutat städningen av huset, tvättat kläder, bytt lakan, duschat barnen, lagat mat, organiserat osv. - Som du sa tack?

Men ett tack av typen: Wow, älskling!!! Du är fantastisk!!!

Verkar det absurt för dig? Är det konstigt? När du, en gång i livet, städade golvet, väntade du minst, ett pris av utmärkthet med stor ära ... varför? Har du aldrig tänkt på det, min vän?

Kanske för att machokulturen visat dig att allt är hennes jobb.

Kanske har du blivit undervisad att allt detta måste göras utan att du behöver lyfta ett finger?

Beröm din fru på samma sätt som du själv vill bli berömd, med samma intensitet.

Ge henne en hand, bete dig som en sann kamrat, inte som gäst som bara kommer för att äta, sova, duscha och tillfredsställa sina behov... Känn dig som hemma. I hans hus.

Den verkliga förändringen av vårt samhälle börjar i våra hem, låt oss lära våra söner och döttrar den verkliga känslan av gemenskap!"

Johns inlägg har delats över 580 000 gånger och feedbacken har mest varit positiv, och många håller med honom att äktenskap är ett partnerskap mellan två vuxna. Håller du med? 

Annons