Annons

10 saker om dig som kommer att förändras när du förlorar dina föräldrar

Annons

Ibland inser vi inte att våra föräldrar är vanliga människor förrän det är för sent. Vi växer upp och ser dem som odödliga. Men så blir vi vuxna, och glömmer att de också blir äldre, vilket ibland kan vara svårt att inse.

Innan vi vet ordet av det har våra superhjältar förvandlats till gamlingar utan att vi hann med. Tanken är skrämmande, men vi vet att de en dag inte kommer finnas längre.


Det finns många saker du önskar att du sagt till dina föräldrar då de fortfarande kunde höra dig. Här är 10 saker som du kommer att inse när dina föräldrar gått bort. Dra lärdom av detta och ändra ditt liv medan du fortfarande kan. Det sämsta du kan göra är att uppskatta dina föräldrar först då de gått bort.

1. Du förstår familjens betydelse ännu mer.


Ingen annan kommer någonsin att älska dig så ovillkorligt. Det spelar ingen roll hur ofta du tycker att de dömer dig, de vände dig aldrig ryggen, eller hur? Vi brukade håna dem då de sa "Vi vill bara ditt eget bästa." Nu vet vi att de verkligen menade det.

2. Du kommer inte kunna röra dig på ett bra tag.

Du känner dig fysiskt sjuk, och önskar mer än någonsin att din mamma eller pappa var där och tog hand om dig.

3. Du känner sorg för barnbarnen och barnbarnsbarnen de aldrig kommer få träffa.


Familjefotona du inte kommer kunna ta, alla semestrar ni inte kommer spendera tillsammans...en livstid av händelser som aldrig kommer äga rum kommer svämma över i dina tankar.

4. Du kommer inte stå ut med att höra andra klaga på sina föräldrar.

Du skulle gjort vad som helst för att höra din mammas tjat över telefonen.

5. Sorgen försvinner aldrig


Vissa dagar kommer du gråta lika mycket som du gjorde dagen de dog. Smärtan blir lättare att hantera med tiden men försvinner aldrig helt.

6. Du blir avundsjuk på dem som fortfarande har föräldrar att spendera tid med.

Du blir avundsjuk på alla som ska hem till familjen över semestern. Du förbannar tyst alla dem som klagar över att de måste spendera tid med sina föräldrar.

7. Ensamma högtider


Även om du har en egen partner och egna barn så kommer mors dag, fars dag, julafton och alla andra högtider att kännas extra tuffa.

8. Du får reda på hemligheter.

Du kommer få reda på hemligheter om dina föräldrar som kommer få dig att känna dig illa till mods. Du inser att de faktiskt var människor, inte bara föräldrar, och du vet inte hur du ska hantera detta eftersom du inte kan fråga dem.

9. Din första impuls är att ringa dem då något händer.


Ibland håller du på att ringa dem innan du kommer på att de inte längre kan svara.

10. Du inser hur mycket du älskade dem

Detta är ironin i att förlora någon. Vi inser inte hur djupt vi älskade någon innan det är för sent.

Om du har förlorat dina föräldrar förstår du hur det är att sakna dem varje dag. De kanske inte längre finns fysiskt i ditt liv, men de lever vidare inom dig. När vi växer upp och förlorar våra föräldrar, vissa tidigare än andra, så förändras vi. Vi lär oss att uppskatta de små stunderna med våra egna barn mer, och förhoppningsvis kommer de minnen vi skapar att trösta dem när de är i vår situation. Vad lärde du dig när du förlorade dina föräldrar? Låt oss veta - och dela gärna vidare denna artikel till dina vänner för att påminna dem om att visa deras föräldrar lite kärlek. 

Annons